Hooldekodudes muudeti kord eriolukorra ajal veelgi rangemaks

Urmas Glase
Copy
Nagu teistes hooldekodudes, kehtib täielik külastuskeeld ka OÜ Häcke hallatavas Paide pansionaadis. Epideemiapuhangu tõttu on märkimisväärselt vähenenud ka OÜ Häcke hooldekodude elanike hulk ja lähiajal neid ettevõtte teatel juurde oodata pole.
Nagu teistes hooldekodudes, kehtib täielik külastuskeeld ka OÜ Häcke hallatavas Paide pansionaadis. Epideemiapuhangu tõttu on märkimisväärselt vähenenud ka OÜ Häcke hooldekodude elanike hulk ja lähiajal neid ettevõtte teatel juurde oodata pole. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eriolukorra juht Jüri Ratas allkirjastas eile õhtul korralduse, millega kaitstakse senisest rohkem inimesi hooldekodudes COVID-19 viirusesse nakatumise eest. Ööpäevaringsel erihooldusteenusel ja üldhooldusteenusel viibivatel inimestel keelatakse lahkuda hoolekandeasutuse territooriumilt kuni eriolukorra lõppemiseni.

Eile õhtust alates tohib hooldekodust koju minna üksnes haigusnähtudeta  inimene, kes mõistab, et ta ei saa hooldekodusse naasta enne eriolukorra lõppu.

Hooldekodu peab tagama, et COVID-19 nakatunu ja temaga lähikontaktis olnud inimene on teistest isoleeritud. keelatud igasugune kokkupuude teiste isikutega, välja arvatud hoolekandeasutuse töötajatega ja meditsiinitöötajatega.

Nimetatud meetmed kehtivad kuni selle korralduse muutmiseni ning nende vajalikkust hinnatakse hiljemalt iga kahe nädala järel.

Korraldust saad lugega siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles