Valitsus tahab lihtsustada politseile abiväe kaasamist

Urmas Glase
Copy
Reedel oli Türil politseinikuga koos eriolukorra piirangutest kinnihoidmist kontrollimas abipolitseinik Kairi Kärner (vasakul).
Reedel oli Türil politseinikuga koos eriolukorra piirangutest kinnihoidmist kontrollimas abipolitseinik Kairi Kärner (vasakul). Foto: Merle Rüütel

Valitsus toetas siseministeeriumi abipolitseiniku seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu, millega soovitakse muuta 10 seadust. Sealhulgas tahetakse lihtsustada abipolitseinike ning kaitseliitlaste ja kaitseväelaste kaasamist, et tõhusamalt lahendada eriolukorrast tekkinud olukorda.

Siseminister Mart Helme ütles, et ministeerium on teinud rida ettepanekuid, et kriisi paremini lahendada. „Muudatused on olulised, et eriolukorraga riigis tõhusamalt toime tulla ja et inimestele jääksid teenused kättesaadavaks. Samuti luuakse juurde võimalusi teiste kaasamiseks, et kriisiga seotud olukordi kiiremini lahendada," ütles minister.

Seadusemuudatustega võimaldataks abipolitseinikuks saamise protsessi eriolukorra ajal kiirendada. Näiteks, kui abipolitseinikuks astujal pole võimalik saada arstitõendit perearstilt, saaks selle anda ka politsei töötervishoiuarst. Samuti saaks seaduses tehtavate muudatuste tulemusena abipolitseinikke kiiremini politsei tegevusse kaasata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles