Järvamaal hukkunud noorsportlase mälestuseks loodi stipendium

Järva Teataja
Copy
Foto: Erakogu

Eelmise aasta kevadel hukkus Järvamaal traagilises autoõnnetuses noor mäesuusataja Greete Poderat, kelle mälestuseks lõid neiu kolleegid müügi- ja koolitusettevõttest Southwestern Advantage noorsportlase stipendiumi, millele oodatakse nüüd sobivaid koolinoortest kandidaate. 

„Greete oli ülimalt aktiivne, suutis motiveerida ka kõiki enda ümber ning loomulikult oli tema suureks kireks sport. Seepärast lõimegi Greete Poderati nimelise noorsportlase stipendiumi, millega tahame julgustada ja toetada noorte sporti ja karjäärivõimalusi tippspordis,“ selgitas heategevusfondi juht Sander Sildver. 

„Kuna spordi kõrval oli Geete jaoks oluline ka rahatarkuse õppimine, siis tahame selle stipendiumiga kaasa aidata ka noore sportlase rahalisele teadlikkusele. Seepärast kaasneb stipendiumiga ka personaalne konsultatsioon ettevõtja ja investor Jaak Roosaare poolt,“ lisas Sildver. 

Stipendiumi suuruseks on 1000 eurot ning võitja saab seda kasutada enda äranägemise järgi. Olgu siis selleks spordilaagrid, varustus vms.

Greete oli ülimalt aktiivne, suutis motiveerida ka kõiki enda ümber ning loomulikult oli tema suureks kireks sport.

„Stipendiumit anname välja Southwestern Advantage sihtasutuse alt ning meie organisatsiooni liikmete annetustest. Kuna sihtasutus ise töötab intressikasumite põhimõttel, siis loodetavasti saame järgmistel aastatel jagada stipendiumit rohkematele või summat suurendada,“ lausus Sildver.

Greete Poderati nimelisele stipendiumile on oodatud kandideerima koolinoored vanuses 15 kuni 19 aastat ning motivatsioonikirju oodatakse kuni aprilli lõpuni. Täpsema informatsiooni ja nõuded leiab siit! 

Southwestern Advantage heategevusfond loodid 2017. aastal eesmärgiga kasvada välja Ida-Euroopa suurimaks intressikasumite põhimõttel töötavaks heategevusfondiks. Fondi eesmärk on eelkõige toetada ettevõtlusõpet ja -kogemust ning saada n-ö igiliikuriks ehk igavesti kestvaks fondiks nagu on ka Nobeli preemia. See tähendab, et laiali ei jagata fondi põhivara, vaid üksnes sellelt teenitud intressikasumit.  

Seni on fondist toetust saanud Investeerimisklubi noore investori stipendium, JA Eesti majandusõpik gümnaasiumile, majandusministeeriumi tellimusel koostatud raamatu „Kuidas saada rahatargaks“ ostmine 6-9. klassi õpilastele, Eesti Toidupank ning filmi „Ükssarvik“ jõudmine koolidesse haridusliku materjalina.

Fondile saavad kõik huvilised ka enda poolt õla panna tehes ühekordse annetuse või seades paika püsiannetuse:

SIHTASUTUS SOUTHWESTERN ADVANTAGE

EE347700771002507584

LHV

Southwestern Advantage on Baltimaade üks edukamaid tudengiorganisatsioone, mille tegevusest on rahvusvahelise elu- ja töökogemuse saanud ligi 3000 Eesti tudengit. Programmi raames saavad tudengid põhjaliku ettevõtlus- ja müügikoolituse ning seejärel veedavad suve Ameerikas reisides, ukselt uksele haridusraamatuid müües ning õpinguteks raha kogudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles