Lüpsjat otsiv põllumees: Reklaamist «Aktuaalses kaameras» polnud abi, nüüd tuleb jumala peale loota

Tiit Reinberg
Copy
Toomas Uusmaa.
Toomas Uusmaa. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eilses «Aktuaalne kaameras» oli lugu tööjõunappusega maadlevatest põllumajandusettevõtjatest, kes  võõrtöölisteta enam hakkama ei saa.

Sargvere põllumajandusühistu juht Toomas Uusmaa nägi poolteist aastat vaeva, et farmitöölisi ja traktoriste leida, pühapäeva õhtul sai ta lõpuks öelda, et kõik  inimesed on olemas. Aga hommikul tabas raske haigus ühte lüpsjat.

Uusmaa kasutas võimalust ja kutsus ERRi Kesk-Eesti korrespondendile Olev Kengile intervjuud andes tööd otsivaid inimesi endale helistama. 

Kuigi ERRis on reklaam keelatud, tuldi hädas põllumehele vastu ja tööpakkumist intervjuust välja ei lõigatud.

Täna pärastlõunal ütles Toomas Uusmaa, et sai eile õhtul kõigest ühe kõne. «Ma ei saanudki aru, kas see naine oli purjus või oli ta hästi vana, aga tööle tulijat temast muidugi ei ole,» sõnas ta.

Peale selle naise ei vaevunud Uusmaale ükski tööotsija helistamagi.

Sargvere põllumajandusühistul on 35 töölist, neist viis ajutise tööloaga Ukrainast.

Uusmaa ütles, et kuigi tema tööpakkumine kõlas Eesti ühes vaadatuimas telesaates, siis ega tal selle peale lüpsjat leida lootnudki. «Ma ju tean, kui raske on inimest leida,» sõnas ta.

Uusmaa tõi näite, et töötukassa kaudu pole ta töötajaid leidnud juba poolteist aastat.

Uusmaa naljatles, et kui isegi reklaam «Aktuaalses kaameras» ei aidanud tal lüpsjat leida, siis nüüd pole enam kellegi teise kui vanajumala peale loota.

Vaata «Aktuaalse kaamera» uudist siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles