Kalamatsi meierei tooted võetakse abi korras Selveritesse müüki

Anne Põder
Copy
Kalamatsi meierei lehma- ja kitsepiima tooted on Järvamaa tarbijaile hästi tuttavad. Järvamaa tootjatele pakutakse võimalus panna jalg ujuva kaubamaja ukse vahele.
Kalamatsi meierei lehma- ja kitsepiima tooted on Järvamaa tarbijaile hästi tuttavad. Järvamaa tootjatele pakutakse võimalus panna jalg ujuva kaubamaja ukse vahele. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Selver võtab kiirendatud korras müügile väiketalunike toodangu, mida toodeti eelkõige kohvikutele, restoranidele ning hotellidele, mille tegevus on sisuliselt seiskunud. Teiste väiketootjate seas ulatati abikäsi ka Järvamaal tegutsevale Kalamatsi meiereile, kelle tooted on tegelikult juba varemgi Selverites müügil olnud.

AS-i Selver juht Kristi Lomp ütles, et lõviosa Eesti väiketalunike toodangust läks jaekaubandusest oluliselt väiksema nõudlusega HoReCa-sektorile ehk hotellidele, restoranidele ja catering-i teenust pakkuvatele ettevõtetele. "Praeguses olukorras on see sektor aga üks suurimaid kannatajaid. Otsustasime seega ise talunike poole pöörduda ja teha ettepanek toidukauplustele sobivad tooted Selverisse müügile võtta,“ lausus ta.

Väiketalunike tootmismahud on klassikaliselt olnud nõnda väikesed, et üleriigiliselt tegutsevate jaekettide lettidel nende valik laialt esindatud pole. Tarnelepingu sõlmimiseks jaeketi ja tootja vahel on aga üheks olulisimaks eelduseks aastaringne varustamisvõimekus ning eelistatult korraga üle keti. „Praegune olukord on erandlik ja soovime vastu tulla ka väikese mahuga tootjatele, lisades tooteid sortimenti kasvõi osaliselt ja valitud kauplustesse,“ lisas Lomp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles