Kassituba tabas suur uputus

Anne Põder
Copy
Virge Piisner nägi Paikassi ruumide remondi ja sisustamisega hulga vaeva, kuid uputus rikkus kogu ta senise töö.
Virge Piisner nägi Paikassi ruumide remondi ja sisustamisega hulga vaeva, kuid uputus rikkus kogu ta senise töö. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paides hooleta jäetud kassidega tegutseva Paikassi rendiruumides ootas perenaist Virge Piisnerit eile hommikul ees ebameeldiv üllatus - tuba ujus ja suurem osa tehtud remondist ja heade inimeste annetatud asjadest oli rikutud.

Piisner nimetas olukorda katastroofiks. Ta on kassitoa remondi ja sisustamisega nii palju vaeva näinud ning nüüd tuleb jälle peaaegu nullist alustada.

Uputus oli Piisneri sõnul kõigis kolmes kassitoa ruumis. Ilmselgelt sai see alguse ülemiselt korruselt. "Vett oli tulnud tohutult palju, see oli jooksnud seinu mööda alla ja pugenud ka värvikihi alla ning selle kohati seina küljest lahti löönud. Kõik põrandal olnud asjad said vee poolt kahjustatud," loetles ta tekkinud kahju.

Juhtunust olid Piisneri hinnangul šokis ka kassitoa asukad, kes pole just eriliselt veelembesed ega mõistnud, mis nende elupaigaga toimus.

Piisner on kõige selle ees üsna nõutu ega tea enam, kuidas edasi minna.

Ta tõdes, et esmalt ei jää tal küll muud üle kui taas kord pöörduda heade inimeste poole ja küsida abi. "Ehk on kellelgi kodus olemas suuri puhureid, mida kasutatakse ka ehitusel ruumide kuivatamiseks. Meil on vaja esimese asjana nendest ruumidest niiskus välja saada," lausus ta.

Samuti on kassipere ilma oma kratsipuudest ja vett mitte kannatanud mänguasjadest ja pesadest. Kui kellelgi on ka neid pakkuda, siis võtab Paikass abi hea meelega vastu. "Me oleme tõesti tänulikud igasuguse abi eest, mida keegi anda saab," sõnas Piisner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles