Pühadeilm tõotab tulla vihmane ja lörtsine, isegi lumine

Järva Teataja
Copy
Kevadine vihm. Pilt on illustreeriv
Kevadine vihm. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Kuigi ees on mitu vaba päeva, mida oleks tore näiteks looduses veeta, näib, et ilmataat niimoodi ei arva. Riigi ilmateenistus prognoosib järgmisteks päevadeks vihma- ja isegi lörtsisadu. Öösiti on miinuskraade.

Laupäeval riivab Eestit madalrõhulohk ning toob siia-sinna lörtsi- ja vihmahooge. Õhtuks sajuhood eemalduvad ja taevas selgineb. Lääne- ja loodetuul ulatub puhanguti 15 m/s, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on +3..+7°C.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeva ööks tugevneb kõrgrõhkkond ja taevas selgineb, läänekaare tuul mõneks tunniks rahuneb ja õhutemperatuur langeb sisemaal -5°C lähedale, rannikul on kuni +3°C. Päeval tõuseb lõuna- ja edelatuul väga tugevaks, puhanguti 14 m/s. Taevas kattub pilvedega, vihmasadu laieneb üle maa, sekka tuleb ka lörtsi. Õhutemperatuur on +3..+7°C.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Esmaspäeva öösel sajab vihma, kohati sekka ka lörtsi. Puhub tugev edelatuul, hommikul pöördub saartel loodesse ja paisub tugevamaks. Õhutemperatuur on +2..+7°C. Päeval madalrõhkkond kaugeneb, kuid selle järel on veel sagedasti sajuhooge, mis tulevad enam lörtsi, kohati ka vihmana, õhtul enam lumena. Tuul pöördub kõikjal loodesse ja on väga tugev eelkõige saartel, õhtul ka mandril. Õhutemperatuur on +2..+7.

Teisipäeva võib samuti veel lörtsi ja lund tulla. Õhutemperatuur on öösel 0..-3, saartel ja läänerannikul kuni +2, päeval +1..+5°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles