PILTUUDIS: eriolukord tekitas Paide Espaki ukse taha pika järjekorra (2)

Järva Teataja
Copy
Järjekord Paide Espaki ees.
Järjekord Paide Espaki ees. Foto: Lugeja foto

Eriolukorra tõttu on poodidele kehtestatud reeglid, et liiga palju inimesi ei tohi korraga kauplusesse lasta. Paide Espakis tekkis laupäeval ukse taha ostlejatest pikk järjekord.

Järva Teatajale foto saatnud lugeja sõnul on osa inimesi autodes ootamas, et üldse järekordagi pääseda. Lugeja täpsustas, et poodi lastakse ostlejaid jaokaupa. 

Eriolukorra juht Jüri Ratas allkirjastas 3. aprillil korralduse, mille järgi tuleb kõik müügi- ja teenindussaalid, mis on inimestele avatud, varustada desinfitseerimisvahenditega. Reegli 2+2 täitmiseks peab pood või teenindusasutus välja arvestama, kui palju müügisaali korraga kliente mahub. Piirangu eesmärk on vähendada COVID-19 nakatumise ohtu kaubandus- ja teenindussaalides.

Olulise muudatusena peavad kaupmehed müügi- või teenindussaali pindala järgi välja arvutama, kui palju kliente tohib nende poes korraga olla, et täidetud oleks 2+2 reegel. Poed, postkontorid, apteegid ja teenindusettevõtted peavad tagama, et ka ukse taga ootavad inimesed järgiksid 2+2 reeglit ning ei tekiks järjekordi, kus inimesed tihedamalt koos seisavad. 2+2 reegli kohaselt tuleb kauplustes käia eelistatult üksi või siis kahekesi, hoides teistest klientidest vähemalt 2-meetrist vahemaad.

Nimetatud meetmed kehtivad kuni selle korralduse muutmiseni ning nende vajalikkust hinnatakse hiljemalt iga kahe nädala järel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles