Liikumissõpru oodatakse uuetele orienteerumismatkadele

Kuido Saarpuu
Copy
Kaart käes ja muudkui rühi edasi: orienteerumine teeb tavalise metsamatka palju põnevamaks.
Kaart käes ja muudkui rühi edasi: orienteerumine teeb tavalise metsamatka palju põnevamaks. Foto: Erakogu

Türi spordiklubide liit ja orienteerumisklubi JOKA pakuvad taas võimalust matkata Saunametsas, Kõrgessaares ja Türi Tolli metsas, aga nüüd juba uutel radadel.

 

Selleks on 26. aprillini avatud püsirajad. Igalt rajalt saab tähtedest kokku ühe sõna ja neist omakorda kolmesõnalise tunnuslause. Saunametsa orienteerumismatka püsirajal on osade kontrollpunktide läbimine lapsekäruga keeruline ja seetõttu soovitavad korraldajad lapsekäruga läbida rada osaliselt või kasutada suuremaid teid.

Matkarajad saab läbida nutiseadmes oleva kaardi järgi või välja printida Türi spordiklubide liidu kodulehelt (www.tskl.ee). Raja läbimisel tuleks lahendus saata koos kõigi osalejate nimedega e-posti teel aadressile tyrispordiklubi@gmail.com, facebookis sõnumina Türi spordiklubide liidule või helista numbrile 58201464. Kõigil osalejatel, kes on andnud tagasisidet matkal osalemise kohta, on võimalik saada eriolukorra lõppedes liikumisürituse osaluskaart, millel on märgised läbitud matkade kohta.

Orienteerumisklubi JOKA ja Türi spordiklubide liidu poolt korraldatavad tervislikud liikumisüritused on eriolukorra perioodil osalustasuta. Kui aga soovid vabatahtlikult panustada taoliste ürituste toimumisse ja selle tarvis kaartide valmistamisse, siis võid kanda osalustasu orienteermisklubi JOKA arvelduskontole nr EE901010220016401010 (SEB).

Selleks on 26. aprillini avatud püsirajad.

Tasub teada, et orienteerumismatka püsirajal on grupis liikumine keelatud, teiste metsakülastajatega tuleks hoida vähemalt kahemeetrist vahet, rajatähised tasuks jätta puutumata ja haigene tuleks püsida kodus. Kui reegleid rikutakse, siis võetakse püsirajad maha ja selline liikumisvõimalus kaob. „Palun ole mõistlik, naudi looduses liikumist ja lase seda ka teistel teha,“ paluvad korraldajad, eesotsas Türi spordiklubide liidu juhatuse esimehe Paul Poopuu ja spordispetsialist Liisa Gritšenkoga.

Märtsi teises pooles korraldatud analoogsetest matkadest võttis kevadpealinnas osa sadu liikmishuvilisi. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles