Türi raamatukogust saab raamatuid laenutada kontaktivabalt

Anne Põder
Copy
Türi raamatukogu töötajad (vasakult) Kersti Eenmaa, Astrid Karpender, Tiina Linamägi, Triinu Eplik hoiavad käes raamatuid, mida möödunud aastal usinalt loeti.
Türi raamatukogu töötajad (vasakult) Kersti Eenmaa, Astrid Karpender, Tiina Linamägi, Triinu Eplik hoiavad käes raamatuid, mida möödunud aastal usinalt loeti. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Varasematest artiklitest võis Järvamaa inimestel kahtetsusväärselt jääda mulje, et ükski Järvamaa raamatukogu praegu huvilistele raamatuid ei laenuta ning erandeid tehakse vaid õppuritele. Türi raamatukogu andis teada, et tegelikult annab siiski raamatute laenutamist edukalt korraldada ka kontaktivabalt .

Türi raamatukogu juhataja Astrid Karpender ütles, et neil toimib süsteem edukalt ning raamatu saab igaüks koju viia täiesti kontaktivabalt. Raamat tuleb vaid ette tellida ja sellele järele minna.

Ta märkis, et Türi raamatukogu töötajate seisukoht on lugemist innustav. "Just praegu ongi eriti oluline raamatute laenutamisega tegeledama. Nii mõtlevad tegelikult paljude Eesti raamatukogude töötajad. Seda väga lihtsal põhjusel: hetkel on suletud kõik kinod, teatrid, muuseumid ja muud meelelahutusasutused. Kui me võtame inimestelt võimaluse ka raamatuid lugeda, siis see on ikka väga kurb," sõnas ta.

Karpender ütles, et Türi raamatukogu on eriolukorras töötades kenasti hakkama saanud. Kõik töötajad on varustatud isikukaitsevahenditega ja kehtib kahe meetri reegel. "Ka palume praegu inimestel võimalusel mitte raamatuid tagastada. Kui nad seda siiski teevad, võtame need vastu ja paneme nii öelda paariks nädalaks karantiini ehk testest raamatutest eraldi seisma. Seniks jääb raamat ka lugeja arvele," selgitas ta.

Raamatud pääsevad tagasi riiulitesse pärast karantriini.

Karpender tõdes, et nad on saanud palju positiivset tagasisidet tänulikelt inimestelt. "Inimesed ütlevad, et on niigi raske, kuhugi ei saa minna ning midagi pole teha. Kui nad raamatuid ei saaks ka lugeda, oleks olukord veelgi masendavam," rääkis ta.

Karpender tähelepanekut mööda leiab nüüd raamatukogusse mitmeid inimesi, kes pole aastaid raamatuid laenutanud, kuid nüüd on neil lugemiseks aega ja tahtmist. "Kokkuvõtlikult ütlen, et väga paljudele ongi praeguses eriolukorras raamatud ja lugemine ainuke rõõmuallikas ja meil on hea meel, et me saame neile seda rõõmu pakkuda," sõnas ta.

Raamatukogusid on ka mujal maakonnas. Järva valla raamatukogudes käivad eriolukorras aga asjad nii!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles