Järvakad jäid Utrial kümnendaks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva maleva I võistkond võitis Utria dessanti 2011. aastal.
Järva maleva I võistkond võitis Utria dessanti 2011. aastal. Foto: Erakogu

Tänavu 14. korda toimunud ning neljapäevast laupäevani kestnud sõjalis-sportlikul võistlusel «Utria Dessant 2012» tuli Järva maleva esindus 16 võistkonna konkurentsis kümnendaks. Katkestanud võistkondi kogunes neli.


Järva maleva võistkonda kuulusid leitnant Indrek Reismann, nooremleitnant Silver Mäe, kadett-seersant Kaarel Piirisalu ning Alo Aasma. Võrreldes legendaarse Järva I võistkonnaga (2002, 2004 ja 2011. aasta Utria võitjad) tegi maleva tänavuaastane esindusvõistkond läbi olulise noorenduskuuri, millega võistkonna keskmine vanus vähenes ligemale 15 aastat.

Võistkonna esindajateks olid seersant Urmas Kõonurm ning nooremseersant Tarmo Koit.

Kaitseliidu, Vaivara valla ja Erna seltsi korraldatud Utria dessandiga meenutatakse 93 aasta taguseid sündmusi, kui 1919. aasta 17. jaanuaril Eesti meredessantpataljoni 400 merejalaväelast ja Soome vabatahtlike pataljoni 600 võitlejat tegid Eesti mereväe alustelt eduka dessandi Utria randa. Dessandist osavõtnud etendasid olulist osa Narva vabastamisel ja punaväe riismetest puhastamisel.

Vaata tulemusi siit! (JT)

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles