Gümnaasiumitel on sisseastumiskatsete läbiviimiseks võimalik kasutada uudset e-sisseastumistesti

Kuido Saarpuu
Copy
Innove, Rajaleidja logo
Innove, Rajaleidja logo Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Innove koostab Tartu gümnaasiumite ühiskatsete jaoks e-testi, mida on soovi korral ka teistel koolidel võimalik kasutada.

Innove uuringute ja arenduskeskuse juht Aimi Püüa tänab Tartu koole initsiatiivi eest „Ühiselt saame teha digiteemades sammu edasi ning sel aastal on esmakordselt võimalus koolidel kasutada innovatiivset sisseastumise e-testi,“ tõdeb Püüa ja julgustab ka teiste piirkondade gümnaasiume pakutavat võimalust kasutama.

E-sisseastumistest koosneb matemaatika ja eesti keele ülesannetest ning toimub eksamite Infosüsteemis (EIS).  E-testi on võimalik läbi viia nii distantsõppe vormis, st kodus kui ka klassiruumis. Testi ülesanded on koostanud Tartu õpetajad. Innove digitaliseerib ülesanded ning aitab testi läbi viia, tagades seeläbi testi ühetaolisuse ja kättesaadavuse.  

Koolidel tuleb oma huvist e-sisseastumistesti kasutada teada anda e-posti aadressile: sisseastumine@innove.ee hiljemalt 30. aprilliks. Innove esindaja võtab e-testi kasutada soovivate koolide juhtidega ühendust ning arutatakse läbi ja lepitakse kokku korralduslikud küsimused.  

E-sisseastumistest koosneb matemaatika ja eesti keele ülesannetest ning toimub eksamite Infosüsteemis (EIS).

Sihtasutus Innove on Eesti hariduse kompetentsikeskus. Personaalse hariduse edendajana töötab Innove välja õppimist ja õpetamist toetavaid uuenduslikke lahendusi,  korraldab eksameid, teste ja uuringuid. Rajaleidja võrgustiku kaudu pakub Innove tasuta haridustugiteenuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles