Lasteekraani lehele jõuavad kodus õppimist toetavad materjalid

Kuido Saarpuu
Copy
Desktop monitor, keyboard and mouse
Desktop monitor, keyboard and mouse Foto: Camil Walter Zahner / PantherMedia / Camil Walter Zahner

Kodus õppivatele lastele mõeldes leiab kolmapäevast Lasteekraan.ee lehelt koduõppe alajaotuse, et pakkuda lapsevanematele ja õpetajatele ideid õppe- ning kasvatustegevusteks. Algavat koolivaheaega silmas pidades täiendavad ETV2 ja Lasteekraan valikut ka sobivate filmide ning sarjadega.

Lasteekraan.ee keskkonna koduõppe alajaotusesse koonduvad koolieelikutele ja esimese kooliastme õpilastele suunatud videod ja õppematerjalid. Mängulisel viisil tuuakse lasteni eesti keele ja matemaatika algtõed, teadmised maailmast, loodusest ja tervisest. Olulisel kohal on ka muusika, liikumine ja kunst ning kodus ja perega tegutsemise võimalused kokkamisest keksu mängimiseni.

“Mul on hea meel, et selline koostöö Eesti Rahvusringhäälinguga teoks sai. Loodetavasti leiavad nii lapsed kui vanemad midagi, mis inspireerib kaasa tegema, järele proovima ja ise maailma avastama,” kommenteeris Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Kristi Vinter-Nemvalts. Koduõppe ajajoon on sündinud rahvusringhäälingu ja Haridus- ja Teadusministeeriumi töögrupi koostöös, milles osalevad  ka Tallinna Ülikooli, SA INNOVE ja lasteaedade ning koolide esindajad. Materjalid lähtuvad riiklikust õppekavast ja toetavad laste, õpetajate ja lapsevanemate loovaid algatusi.

Materjalid on Lasteekraani keskkonnas jaotatud teemade kaupa, et neid oleks hõlbus leida ja kasutada. Keskkond täieneb pidevalt ning suur panus on selles ka lasteaia- ja kooliõpetajatel, kes loovad värskeid materjale just nooremale vanuserühmale sobivas vormis.

Lasteekraan.ee keskkonna koduõppe alajaotusesse koonduvad koolieelikutele ja esimese kooliastme õpilastele suunatud videod ja õppematerjalid.

Lasteekraan on eriolukorra ajal kujunenud peredele tuttavaks ja turvaliseks kaaslaseks, mis innustab aktiivsele koosõppimisele. Koduõppe ajajoonelt leitavad materjalid on teemapõhiselt valitud ERRi suurest arhiivist, samuti leiab Lasteekraanist täiesti uusi videoid. Lisaks pakub Lasteekraan palju muudki harivat, sh lugemist, mänge ja ideid kodus meisterdamiseks.

Lasteekraaniga kõrvuti näitab igapäevaselt harivat sisu ka ETV2, mille kavast leiab silmaringi avardavaid loodus- ja teadusdokumentaale. Uuel nädalal toob ETV2 argipäeviti ekraanile näiteks uhked BBC loodussarjad “Suured kassid” ja “Elevandipere ja mina”, teisipäevast alustab teadussari“Materjalide salajane maailm” ja igapäevaselt on eetris kodumaine teadussari “Heureka”. Koolivaheajale mõeldes pakub ETV2 esmaspäevast igal argihommikul vaatamiseks mängufilme, sh “Väikelinna detektiivid ja valge daami saladus”, “Röövlirahnu Martin”, “Pilvepoiss” jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles