Paide jäätmejaamas alustas tegevust uus firma

Anne Põder
Copy
Paide jäätmejaam.
Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja
Paide jäätmejaam. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
  • Hinnad ei tõusnud
  • Ka tasuta saab jäätmeid ära anda
  • Maksta saab ka kaardiga

Paide jäätmejaamas on lõppenud üleminek ühelt operaatorfirmalt teisele. 1. aprillist korraldab samas kohas tööd hanke võitnud AS Eesti Keskkonnateenused.

Paide linnavalitsuse keskkonna peaspetsialist Tiina Kivil ütles, et üleminek toimus märtsi lõpus viimastel päevadel kui jäätmejaam oli ajutiselt suletud. "See oli sobiv hetk, mil AS Väätsa Prügila sai oma asjad kokku pakkida ja ära viia," lausus ta.

Aprillist alates korraldab jäätmejaamas tööd AS Eesti Keskkonnateenused. "Meil oli hea meel näha, et nad võtsid tööle seal ka varem töötanud inimese, kes tunneb töökorraldust ja kohalikke inimesi hästi," märkis Kivila.

Paide jäätmejaama töötaja Krista Kärt on Kivila hinnangul aastaid head tööd teinud ning linlasi jäätmete vastuvõtmisel abistanud. "Kuna jäätmejaama tööpõhimõtted ju ei muutu, siis ei pruugi inimesed üleminekut märgatagi," tõdes ta.

Kivila sõnul on jäätmejaam avatud samadel päevadel ehk siis kolmapäevast pühapäevani ning tööpäevadel isegi senisest tunni võrra kauem. "Praegu on vaid hoiatusmärgid ees seetõttu, et jäätmeid viima minevad inimesed hoiaks distantsi ega tungleks ühel ja samal ajal sisse," lausus ta.

Jäätmete ära andmise hinnad Kivila teada uue operaatorfirma tõttu ei tõusnud. "Pigem muutus see mõne prügiliigi puhul isegi odavamaks," märkis ta. 

Samuti jäid samaks need prügiliigid, mida saavad paidelased jäätmejaama tasuta ära anda. Seaduse järgi peab jäätmete tasuta üle andmiseks jäätmete tooja esitama jäätmejaama operaatorile oma ID-kaardi. Seda tehes annab ta ühtlasi loa oma isikuandmete töötlemiseks elukoha päringu eesmärgil.

Kivila täpsustas, et linnavalitsusel on kokkulepe, et ID-kaardi põhisele teenindamisele minnakse tasapisi üle poole aasta jooksul. "Nii on inimestel aega harjuda, et jäätmejaama minnes tuleb ID-kaart taskusse pista ning jäätmejaama operaator jõuab andmete kontrollimise süsteemi rahulikult sisse elada," selgitas ta.

Uuendus on Kivila sõnul seegi, et jäätmejaamas saab nüüd lisaks sularahale maksta ka kaardiga.

TEAVE

Paide linna elanike registrisse kantud isik saab jäätmejaamas tasuta ära anda järgmisi jäätmeid:

*segapakendid (plast-, klaas, metall-, kartongpakendid)

*paberi- ja  papijäätmed

*kile-, plastik- ja penoplastijäätmed

*kasutatud mööbel

*tekstiilijäätmed

*kasutatud rehvid

*biolagunevad aia- ja pargijäätmed

*ohtlikud jäätmed (ravimid, õli, värvid, lakid, liimid, kemikaalid, õli-ja kütusefiltrid, happed, ohtlike aineid sisaldav pakend jne)

*elektroonikajäätmed (telerid, külmikud, pesumasinad, arvutid jne)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles