Järvamaa fotokonkursi esimene voor sai läbi

Kuido Saarpuu
Copy
Punane lumi. Pilt on illustreeriv
Punane lumi. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Järvamaad  illustreerivate  ja elavate piltide puudust on tundnud igaüks, kes kokku puutunud trükise väljaandmise või tutvustava esitluse koostamisega. Just seepärast kuulutasid 2019. aasta sügisel Järvamaa LEADER tegevusgrupid ja Järvamaa Arenduskeskus välja fotokonkursi „Aastaajad Järvamaal".

 

Sel hetkel ei olnud  aimugi, milline  talv ees ootab. Talv tuli lumetu. Lausa nii lumetu, et algul mõeldud tähtaega oli vaja pikendada. Korraldajad pidasid silmas, et talv võiks olla ikka teada tuntud talve nägu ka piltidel -  lumiselt kohevad  loodusvaated, jõuluhõngulised peopildid või talviseid tegevusi harrastavad inimesed.

Sellist talverõõmu pakkus ilmataat vaid mõnel päeval ja kiiremad fotograafid leidsid ka huvitavaid kaadreid. Fotokonkursile laekus 21 pilti kaheksalt autorilt. Saatjateks kohalikud inimesed. Konkursi korraldajad vaatasid üle tingimustele vastavuse ning järjestasid ja grupeerisid fotod. 

Kõige enam meeldis žüriile Janno Kupperi tehtud pilt „Talve kõige külmem hommik".

Kõiki konkursile laekunud talvepilte näeb www.visitjarva.ee kodulehele loodud fotopangas ja fotopanga enda Facebooki lehel. Korraldajad ja fotode autorid lubavad kõiki pilte kasutada, kuid selleks peab kasutusluba küsima ja küsijale saadetakse originaalsuuruses märgistamata pilt.

Loe lisaks siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles