Ajakeskus Wittensteini inimesed käisid "Õhtu" saates

Järva Teataja
Copy
Jüriöö märgutuled süttivad 22. aprilli õhtul.
Jüriöö märgutuled süttivad 22. aprilli õhtul. Foto: Ants Liigus

Ajakeskus Wittenstein kutsub osalema 22. aprillil korraldatavas üle-eestilises aktsioonis Jüriöö Märgutuled 2020, mille eesmärk on näidata, et Eestimaa küla elab. Vaata, mida räägiti sellest ettevõtmisest Kanal 2 saates "Õhtu".

Kell 21 süttib Eestimaa südames asuva Paide kindluse vahitornis märgutuli, mis kutsub eestlasi üle kogu maa süütama koduhoovides jürituld.

22. aprill tähistatakse maarahva tähtsaima püha, jüripäeva algust. Kui algselt tehti jürituld huntide ja kurja peletuseks, siis 1343. aasta jüriööl sai sellest märgutuli suure ülestõusu alguseks.

„Praegusel muutlikul ajal on olulisem kui kunagi varem pöörduda tagasi oma juurte juurde ja väärtustada maarahva traditsioone, mis on aidanud Eesti rahval rasked ajad üle elada,“ ütles Ajakeskus Wittenstein juht Ants Hiiemaa. „Märgutule süütamisega näitame, et suudame ühte hoides, aga ka siis, kui üksteisega pole võimalik kohtuda, keerulise aja üle elada. Näitame selle algatusega üheskoos, et Eestimaa küla elab!“

Kuidas toimida, kui soovid Jüriöö Märgutuledest osa võtta:

1) Märgi oma tulekoht kodulehel www.jüriöömärgutuled.ee.

2) Süüta 22. aprilli õhtul kell 21 oma koduhoovis lõke, tõrvik, küünal või muu märgutuli. Seejuures järgi tuleohutuse nõudeid.

3) Väldi kogunemisi ja käitu vastavalt terviseameti 2 × 2 nõudele.

3) Postita foto või video märgutulest Facebooki lehele „Jüriöö märgutuled“

või saada meiliaadressile jyrioo@wittenstein.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles