Elisa liikuvusanalüüs: järvalased ei kipu suurt liikuma

Kuido Saarpuu
Copy
Tervisekõnd kulgeb mööda Rakvere–Haljala kergliiklusteed.
Tervisekõnd kulgeb mööda Rakvere–Haljala kergliiklusteed. Foto: Aarne Mäe

Elisa liikuvusandmete põhjal selgub, et sõltumata eriolukorrast liikus möödunud nädalal väljas ringi varasemast rohkem inimesi. Kokku püsis pigem kodudes 72 protsenti inimestest ja kõige vähem liiguti Elisa andmetel endiselt Hiiumaal.

 

Suve lähenedes lähevad ka ilmad aina ilusamaks ja tõenäoliselt eelistatakse kodus püsimise asemel rohkem väljas liigelda. Elisa liikuvusanalüüsi andmetel liiguti möödunud nädalal rohkem ringi kui üle-eelmisel.

„Paistab, et mida soojemaks ja ilusamaks lähevad ilmad, seda rohkem tullakse ka kodudest välja. Märtsi lõpust ja aprilli algusest alates on liikuvusanalüüsi andmed langenud kokku kaks protsenti,“ sõnas Elisa telekomiteenuste valdkonna juht Mailiis Ploomann. „Seni kuni peetakse kinni sotsiaalsest distantseerumisest ja välditakse rahvarohkeid kohti, on väljas liiklemine igati mõistlik, kui enamik muust ajast veedetakse koduselt.“

Möödunud nädalal püsis pigem kodus 72 protsenti inimestest, mida on protsendi võrra vähem üle-eelmisest nädalast. Värskete andmete järgi püsivad täna kõige enam kodus jätkuvalt Hiiu maakonna inimesed ja võrreldes eelmiste andmetega on nende liikuvus jäänud stabiilseks. Kõige vähem ehk 67 protsenti püsisid kodudes jätkuvalt Võrumaa inimesed.

Suve lähenedes lähevad ka ilmad aina ilusamaks ja tõenäoliselt eelistatakse kodus püsimise asemel rohkem väljas liigelda. Elisa liikuvusanalüüsi andmetel liiguti möödunud nädalal rohkem ringi kui üle-eelmisel.

Kõige rohkem tõusis eelmiste andmetega võrreldes Põlva maakond, kus kodus püsimine paranes 1,4 protsendi võrra. Enim langes aga Harjumaa, kus püsis kodus ligi 2 protsenti vähem inimesi ja kui heita pilk eraldi Tallinnale, siis pealinnas langes kodus püsimine 1,2 protsenti.

Enim püsitakse kodus:

  • Hiiu maakonnas – 80% (80%)

  • Saare maakonnas – 78% (78%)

  • Ida-Viru maakonnas – 77% (77%)

  • Järva maakonnas – 77% (78%)

  • Valga maakonnas - 74% (74%)

Protsent näitab inimeste hulka, kes on kodus rohkem kui 70% ajast. Sulgudes on 6.04-12.04.2020 koondandmed.

Kõikide eestlaste ühist pingutus saab visuaalselt ja faktipõhiselt jälgida Elisa kodulehelt. Nähtavad on senise analüüsi tulemused ja Elisa uuendab andmeid igapäevaselt kuni eriolukorra lõppemiseni. Unikaalne analüüs on loodud koostöös MindTitani andmeteadlastega ja allikana on kasutatud vaid Elisa võrgu andmeid, kuid võib eeldada, et kogu elanikkonna tervikpilt joonistuks välja üsna sarnasena.

Igal nädalal avalikustab Elisa pressiteates ja sotsiaalmeediakanalis viis maakonda, kus inimesed kõige enam kodus püsivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles