Skautidega nutikale kevadmatkale

Kuido Saarpuu
Copy
Saksa skaudid Valgamaal
Saksa skaudid Valgamaal Foto: Marvin Schroeder

Juba sel nädalavahetusel, 25.aprillil, toimub iga-aastane skautide Jüripäeva matk. 

Traditsiooniliselt on see toimunud mitmesaja osalejaga kolmepäevase laagrina mõnes kaunis Eesti paigas ning olnud kevad-suvise välitegevushooaja avaürituseks. Seekord paneb koroonaviirusest tingitud eriolukord skautide nutikuse ja loomingulisuse tõeliselt proovile, kuna tänaseks järjepidevalt üle 25 aasta toimunud skautide ühte tähtüritust ei saa ju lihtsalt ära jätta. "Leitud lahenduseks on see, et koostöös Seiklusfirmaga 360 Kraadi valmis nutitelefonipõhine rakendus, mille abil saavad kõik matkata endale sobivas kohas - metsas, 2+2 reeglist kinni pidades, oma koduaias või isegi oma toas", ütles skautide e-Jüripäeva peakorraldaja Sigrid Kuuse.

Matka üks eesmärke on panna proovile ka teadmised ja oskused - nii ilmub matkal osalejate nutitelefoni ekraanile kindlate vahemaade tagant uus täitmist vajav ülesanne. 6- kuni 10-aastaste matkadistanstiks on 5 kilomeetrit ja ülesanded ilmuvad iga 500 meetri tagant, 11-aastaste ja vanemate rada on 10 kilomeetrit pikk ja ülesanded ilmuvad iga 750 meetri tagant.

Seekordsel matkal on võimalik osaleda kõikidel, ka neil, kes ei kuulu Eesti Skautide Ühingusse. Tänu nutilahendusele ei ole osalejate arvus piiri ja osaleda saavad kõik, kel huvi skautide tegemistest osa saada.

Seekordsel matkal on võimalik osaleda kõikidel, ka neil, kes ei kuulu Eesti Skautide Ühingusse. Tänu nutilahendusele ei ole osalejate arvus piiri ja osaleda saavad kõik, kel huvi skautide tegemistest osa saada.

Laupäeva õhtul toimub põnev veebi-lõkkeõhtu, kus tehakse matka kokkuvõte ja jagatakse matka parimatele auhindu. Kutsume kõiki kindlasti ka lõkkeõhtust osa saama, lisaks auhindade jagamisele saab selle kaudu aimu, milline näeb välja ja mida tehakse skautlikul lõkkeõhtul.

"Sellel aastal on e-Jüripäeva eesmärk ühiselt saada üle viirusest, kaotamata iseennast ja oma skautlikke väärtuseid. Oodatud on kõik - nii skaudid kui ka mitteskaudid. Matkake terviseks ja järgige ohutusnõudeid!", ütles Sigrid Kuuse.

Täpsem ürituse info on leitav jooksvalt Eesti Skautide Ühingu kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles