Inimesed on hakanud aprillis rohkem liikuma

Kuido Saarpuu
Copy
Inimesed päikeseloojangu ajal Pirita tee ääres.
Inimesed päikeseloojangu ajal Pirita tee ääres. Foto: Sander Ilvest

Terviseameti kriisistaabi meditsiinijuht ja PERH-i  erakorralise meditsiini ülemarst, kiirabikeskuse juhataja dr Arkadi Popov ütles kolmapäeva keskpäeval pressikonverentsil, et Tallinna tänavatel on näha rohkem liikumist.

 

Statistikaamet koostöös mobiilioperaatoritega jätkab iga päev liikumise monitoorimist, mille tulemusi saab jälgida kaardil.

Kõige uuemad andmed on 20. aprilli kohta. Statistikaamet analüüsis märtsi ja aprilli esmaspäevade liikumisnäitjaid ja dr Popovi tähelepanekuid kinnitavad ka analüüsi andmed.

Märtsi viimasel esmaspäeval oli Tallinnas paigalpüsivate ja väheliikuvate mobiilide osatähtsus 48%, mis oli 23 protsendipunkti kõrgem kui enne eriolukorda. See tähendab, et pärast eriolukorra väljakuulutamist jäi senini paiksetele lisaks hinnanguliselt veel üle 90 000 Tallinna elaniku kohapealseks.

Aprillis aga on hakatud selgelt rohkem liikuma. Esmaspäeval, 20. aprillil oli Tallinnas paiksete ja väheliikuvate mobiilide osatähtsus vähenenud juba seitse protsendipunkti võrreldes märtsi lõpuga, mis tähendab, et ligi 30 000 tallinlast on rohkem liikuma hakanud. See on madalaim näitaja kogu eriolukorra ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles