Imeline muutumine: Paides ekselnud koeranässakast sai armas kutsa

Anne Põder
Copy
Koer pärast vildistunud karva eemaldamist.
Koer pärast vildistunud karva eemaldamist. Foto: Erakogu
  • Koer oli armetus seisukorras
  • Vabatahtlikud nägid tema püüdmisega vaeva
  • Koera välimus muutus tundmatuseni

Paide linna vahel nädalaid ekselnud väiksest pulstunud karvaga koerast sai heade inimeste abiga nägus koerahärra, kes ootab nüüd omale Tallinna hoiukodus armastavat peremeest.

Laupäeval aitas MTÜ Paikass Paide tänavatelt ära hoolimatu omaniku koera, kes oli linlastele juba ammu silma jäänud sihitu hulkumisega.

Vabatahtlik Virge Piisner ütles, et kuna koer oli võõraste suhtes pigem pelglik, siis varasemad katsed teda kinni püüda paraku ei ônnestunud.

Tänavalt päästetud koera karvkate oli kohutavas seisukorras.
Tänavalt päästetud koera karvkate oli kohutavas seisukorras. Foto: Erakogu

Piisner rääkis, et laupäeval nägi ta koera esmalt haigla ees liikumas. "Sõitsin siis kohe vabatahtliku Kadi Sariku juurde, et proovime veel korra koera kinni püüda," märkis ta.

Naised võtsid tüki vorsti ja rihma ning leidsid hulkuja üles Selveri parklast.

Sarik tegi rihmast aasa ning pani vorstitüki läbi selle, koer pani vorsti napsates pea läbi rihma aasa ja oligi käes. "Kohe kui ta rihma otsa sai, oli ta meiega sõber, tuli autosse ja musitas heameelest," kirjeldas Piisner koerakese rõõmu.

Piisneri tähelepanekut mööda oli koeral tohutu janu, sest ta ahmis joogiks antud vett juua nagu poleks ta päevi juua saanud. Kõht oli tal muidugi ka tühi. "Aga juba pärast söömist ja joomist oli kogu tema pelglikkus kadunud ning ta lasi ennast isegi kõhu alt sügada," rääkis ta.

Tegemist oli isase koeraga, kes pealtnäha esimeses nooruses ei tundunud enam olevat. "Vast sinna kümne eluaasta kanti," oletas Piisner.

Koer, kellele sobis välimuse järgi nimeks Mopp, oli halvas seisus. "Tema kasukas oli täielikult vildistunud. Nahal polnud hingamiseks mingit ruumi. Tema kôrvad olid samuti nagu vildid ja kuulmeauk täiesti karvadest umbes," kirjeldas ta tänavakoera välimust.

Esimese öö veetis Mopp Paides Sirje Mihkelsoni juures. Seejärel andsid vabatahtlikud, kes aitavad Paides hooleta jäetud kasse, koera üle Tallinnas tegutsevatele koerainimestele. Praegu on ta seal ühes hoiukodus, kus võeti ette tema koledast viltkarvast vabastamine. "Pügamise järel saadetud pildid olid suisa uskumatud. Mopp on nüüd väike armas Mopi," naljatas Piisner.

Tema teada tegelevad hoiukodu pakkujad usinalt koerale ka peremehe leidmisega ning mõned huvilised on ennast juba ilmutanud.

Piisner teadis aga rääkida, et Mopi polnud Paides ringi hulkudes tegelikult päris kodutu. "Olen kuulnud, et politsei tegi tema hoolimatule peremehele isegi märkuse, et hoidku koer kinni. Aga vastuseks olla saanud, et las jookseb ringi ja tal ükskõik, kui koer kinni püütakse ja ära võetakse, sest siis ei pea ta krantsi toitma. Samas oli koer nii näljas ja janus, et mingist toitmisest ei saa küll juttu olla," selgitas ta.

Piisner lootis, et Mopi leiab kiiresti omale uue kodu ja hoolitsevad inimesed ega pea kunagi enam nii lootusetus seisus päevi mööda saatma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles