Ööpäeva jooksul suri uue koroonaviiruse tõttu üks inimene

Järva Teataja
Copy
Koroonatest. Illustratiivne foto.
Koroonatest. Illustratiivne foto. Foto: Matti Kämärä

Möödunud ööpäeva jooksul suri uude koroonviiruse tõttu üks inimene ning lisandus 16 COVID-19 positiivset testitulemust.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1108 COVID-19 viiruse testi, millest 16 proovi ehk 1,4 protsenti osutus positiivseks, edastas terviseamet. Kokku on Eestis tehtud 46 281 esmast testi, nendest 1605 ehk 3,5 protsenti on olnud positiivsed.

Reede hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 103 inimest, kellest kuus on juhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 206 inimest. Ööpäeva jooksul suri Põhja-Eesti regionaalhaiglas ravil viibinud 69aastane mees. Kokku on Eestis koroonaviirusega surnud 46 inimest.

Viimase ööpäeva jooksul lisandus Harjumaal seitse positiivset testitulemust. Kolm nakatunut lisandus Ida-Viru ja Saare maakondades. Üks uus nakatunu on ka Hiiu, Lääne-Viru ja Valga maakondades. Statistika koostatakse rahvastikuregistri andmete põhjal. Vanuseliselt on kogu COVID-19 levikuperioodi jooksul enim nakatunuid 55-59 aastaste hulgas. 

"Ehkki COVID-19 nakatunute ja haiglaravi vajavate inimeste arv on langustrendis, tuleb veel mõnda aega püsida pigem kodus ja vältida mitte-hädavajalikke kontakte. Sotsiaalseid kontakte minimeerides jõuame ühise pingutusega peagi olukorda, kus saame järk-järgult naasta tavaelu juurde, kuid võtta kriisi õppetundidena kaasa olulised tervisekäitumise praktikad nagu haigena kodus püsimine ja sage kätepesu," ütles hädaolukorra meditsiinijuht Arkadi Popov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles