Järvamaa õpilaste kodu-uurimiskonverents kutsub osalema

Kuido Saarpuu
Copy
Järvamaa õpilaste kodu-uurimiskonverentsil osalejad 2019. aastal.
Järvamaa õpilaste kodu-uurimiskonverentsil osalejad 2019. aastal. Foto: Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa Muuseum

Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseum annab teada, et keerulisest viiruseperioodist hoolimata korraldab muuseum õpilaste maakondlikku kodu-uurimistööde konkursi. 

Ettevõtmise eesmärk on Järvamaa kultuuri- ja loodusloo, mineviku ja oleviku jäädvustamine ning kodukoha ja kodu-uurimise järjepidevuse väärtustamine. Osalema on oodatud Järvamaa koolide 5.-12. klassi õpilased. Uurimistööd hindab SA Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseumi moodustatud komisjon.

Tulenevalt riigis kehtivast eriolukorrast on muutunud konkursil osalemise tingimused.  Õpilaste loov- ja uurimistöid on võimalik saata kuni käesoleva õppeaasta lõpuni (k.a 31.august 2020) digitaalselt aadressile info@jarvamaamuuseum.ee  või paberkandjal SA Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseumisse (Lembitu 5, Paide 72702). Kui ei ole kokku lepitud teisiti, jääb paberkandjal esitatud töö korraldajatele.

Konverents toimub 24. septembri (neljapäeval)  Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskuses (Lai 7, Järva-Jaani).

Järvamaa kodu-uurimiskonverentsi korraldavad ja toetavad: Haridus ja Teadusministeerium, Järvamaa Omavalitsuste Liit, Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp, Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseum, MTÜ Järvamaa Muuseumi Sõprade Selts ning Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskus.

Järvamaa on ainus maakond, kus noorte kodu-uurimiskonverentsid on haridusasutuste aktiivse osavõtu tulemusel järjepidevalt toimunud juba 43 aastat. Käesoleval aastal toimuv on juba 44.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles