Joobes juhid põhjustavad liikluses endiselt suurt muret

Anne Põder
Copy
Liiklusõnnetus Änari külas.
Liiklusõnnetus Änari külas. Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Valitsuse liikluskomisjonis anti ülevaade viimase 12 kuu liiklusolukorrast ja arengutest. Liiklusõnnetuste arvu vähenemise üle võib küll heameelt tunda, kuid jätkuvalt on suurimaks mureks on joobes juhtide põhjustatavad liiklusõnnetused.

Maanteeamet andis liikluskomisjonis ülevaate viimase 12 kuu jooksul, 2019. aasta aprillist 2020. aasta märtsini toimunud õnnetustest.

Sel perioodil toimus Eestis 1414 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles hukkus 53 ja sai vigastada 1706 inimest. Võrreldes eelmise aasta sama perioodi seisuga kahanes liiklusõnnetuste arv 4 protsenti, vigastuste arv 7 protsenti ja hukkunute arv 23 protsenti.

Joobes juhtide osalusel toimus viimase kolme kuu jooksul 26 liiklusõnnetust, neis sai vigastada 31 ja hukkus 4 inimest. Eelmise aasta sama perioodi jooksul oli joobes juhtide poolt põhjustatud 16 liiklusõnnetust, milles sai vigastada 20 ja hukkus 1 inimene.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas tõdes, et kahjuks on liikluses märkimisväärselt rohkem õnnetusi põhjustatud joobes juhtide poolt. "Need numbrid on muret tekitavad ning kinnitavad veelkord, et lisaks karistamisele vajame ka muid hoobasid rikkujate mõjutamiseks. Loodan, et veapunktisüsteemi ja erinevate toetavate tegevustega saame riigi poolt seda probleemi natukenegi lahendada. Sellegipoolest peaksid endiselt sõbrad ja lähedased takistama joobes inimest rooli minemast ning toetama neid kasvõi takso tellimise või öömaja pakkumisega,“ lausus ta.

Maanteeamet andis ülevaate ka liiklusohutusprogrammi 2016-2025 elluviimisest möödunud aastal ning edastas statistika 2+2, 2+1, ja 1+1 sõidurajaga teelõikudel toimunud õnnetustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles