Türi rannajalgpallurid kütsid liiva juba kuumaks

Anne Põder
Copy
Türi BSC rannajalgpalli meeskond kogunes esimesele treeningule Türi tehisjärve äärde.
Türi BSC rannajalgpalli meeskond kogunes esimesele treeningule Türi tehisjärve äärde. Foto: Tanel Viljat

Täna alustasid Türi tehisjärve äärsel liivaväljakul treeninguid ka Türi BSC rannajalgpalli meeskonna mängijad.

Võistkonna esindaja Tanel Viljat ütles, et liivaväljak on ettevalmistatud: liiv pehmeks kobestatud, plats ära silutud ja piirdevõrgud paigaldatud. "Seal võivad vabariigi valitsuse 2 + 2 reegleid järgides mängimas käia nüüd kõik soovijad," julgustas ta.

Mängijad tegid väljaku korda ja paigaldasid piirdeaiad.
Mängijad tegid väljaku korda ja paigaldasid piirdeaiad. Foto: Tanel Viljat

Viljat märkis, et tegelikult pidanuks BSC hooaeg liivaväljakul algama juba aprillis. "Eriolukorra tõttu treenisid mehed individuaalselt ning kokku saimegi trennis esimest korda alles täna," lausus ta.

Kuigi meeskonnas on Viljati sõnul 17 meest, ei pidanud nad kedagi trennist kõrvale jätma. "Me pole ju professionaalsed jalgpallurid, vaid teeme seda oma vabast ajast. Seega on igaühel oma elu ka ja nii on meil tavaolukorraski trennis umbes kümme meest," selgitas ta.

2 + 2 reeglit järgida polnud Viljati meelest kuigi raske. "Mängida otseselt ei saa, kuid harjutusi saab teha küll," märkis ta. Samuti on mängijaile oluline tunnetada liival liikuvat palli.

Viljati sõnul tegid mehed juba praegu liival trenni paljajalu. "Eks algul ole liiv külm, aga kui soojaks saad, siis pole häda midagi," rääkis ta. Eks ole meil ju suvelgi mõnikord ilm nii külm, et võtab varbad krampi.

Trenni liivaväljakul tegid mehed tavapäraselt paljajalu.
Trenni liivaväljakul tegid mehed tavapäraselt paljajalu. Foto: Tanel Viljat

Viljat märkis, et BSC valmistub sel aastal oma esimeseks kõrgliiga hooajaks. Seni olid nad esiliigas üks võidukamaid võistkondi, kuid nüüd tehti otsustav samm ja mindi kõrgemale tasemele mängima.

Esialgsete plaanide järgi peaks võistlushooaeg algama juuni algul, kuid kas see nii ka läheb, pole sugugi kindel. Viljat avaldas arvamust, et ka nende mängude graafik võib eriolukorrast tingituna veidi nihkesse minna. "Aga need otsused on juba esmalt vabariigi valitsuse ja siis juba jalgpalliliidu teha," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles