Teeme Ära maskitalgutel on valminud üle 6000 maski

Anne Põder
Copy
Maskitegu Tartu loodusmajas.
Maskitegu Tartu loodusmajas. Foto: «Teeme Ära» talgupäeva meeskond

Laupäeval kulmineerus Teeme Ära üle-eestiline maskitalgute algatus "Teeme Eesti viirusest puhtaks!" Talgutega valmis 289 paigas üle Eesti rohkem kui 6353 maski.

Kui arvestada iga käsitööna valminud maski võimalikuks jaehinnaks orienteeruvalt 5 eurot, valmistasid inimesed koduse maskiteo algatuse raames kokku ligi 30 000 euro väärtuses maske.

Kui iga mask on kasutuses kolm tundi, saab valminud maske kanda kokku 18 000 tundi, seejärel võib maske pärast pesemist uuesti ja uuesti kasutada.

Maskitalgud jätkuvad ka järgmisel nädalal ning kõik inimesed on oodatud maske valmistama ja kandma.

Oma maskitegusid saab talguveebi märkida veel kuni 10. maini.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür ütles, et tänavune maskitalgute üleskutse pälvis hea vastuvõtu ning kodune maskitegu toimus paljudes kohtades üle Eestimaa.

„Algatus läks igati korda, sest tõi inimeste tähelepanu maskide tegemise ja kandmise vajalikkusele, ühtlasi võimaldas välja näidata, et paljud eestimaalased on ka eriolukorra tingimustes valmis kodanikena võtma vastutust ning näitama, et me hoolime endast, lähedastest ja kogukonnast,“ lausus Tüür.

Tüüri sõnul on inimesed eriolukorrast väsinud ja muutumas hooletuks ohutusnõuete järgimisel. Just seepärast on oluline teadvustada, et maski kandmine on piirangute leevendamise ajal koos teiste ennetusmeetmetega tõhusaim viis, kuidas saame kaasa aidata viiruse täiendava leviku peatamisele ning tavapärase elukorralduse taastumisele.

Maski õige kandmise ja hooldamise soovitused leiab talguveebist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles