Päästetud oravad vajavad pesakaste

Anne Põder
Copy
Foto: Virge Võsujalg

Eesti metsloomaühing kutsub inimesi üles ehitama nende hoiukodudes elavatele hätta sattunud oravatele pesakaste, kuhu nad saavad mõnusalt puhkama minna või varju pugeda.

Eesti metsloomaühingu üleskutse sobib hästi aega, mil inimesed veedavad kodus palju aega ning nii mõnedki otsivad tegevust. Oravate pesakasti ehitust koos lastega ette võttes on see justkui kooli tööõpetuse tunni eest.

Eesti metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuht Virge Võsujalg ütles, et oravatega tegelevad hoiukodud võtaksid suurima heameelega vastu pesakaste. "Kevadel on uusi tulijaid nii palju ning kasvades vajavad nad aedikutes pesakaste, kus elada," selgitas ta.

Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Võsujalg märkis, et kõige paremini sobiksid klassikalised kuldnokkadele mõeldud pesakastid, kuid Facebooki üles pandud üleskutse juures olevatelt piltidelt leiab veel erinevaid ideid, millised pesakastid neil kasutuses on. "Kindlasti ei ole parim variant kumera põhjaga pesa, nagu ühel pildil on. Parim on ikka selline, millel on kandiline ja lame põhi," selgitas ta.

Kumera põhjaga pesakast pole siiski oravatele kõige parem variant, kuid hädapärast ajab asja ära.
Kumera põhjaga pesakast pole siiski oravatele kõige parem variant, kuid hädapärast ajab asja ära. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Kui soovid päästetud oravatele pesasid ehitada, siis anna endast märku Eesti metsloomaühingu Facebooki lehekülje sõnumites või postituse all olevas kommentaaris.

Standardmõõdud, mille järgi on oravatele sobiv pesa ehitada:

põhja sisemõõt 15 x 15 cm

pesakasti sisekõrgus 30 - 35 cm

augu läbimõõt 5 cm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles