Mägedevallutusretk tõi inimesed pedaalima

Anne Põder
Copy
Türi valla rattamatkale tuldi koos peredega. Signe Kotkas koos mehe ja lastega läbis punkte otsides peaaegu 50 kilomeetrit.
Türi valla rattamatkale tuldi koos peredega. Signe Kotkas koos mehe ja lastega läbis punkte otsides peaaegu 50 kilomeetrit. Foto: Anne Põder

Kolm päeva kestnud rattamatk "Tunne koduvalda" meelitas spordilembesed inimesed vallutama Türi valla kõrgemaid tippe. Soe ilm tõi kodudest välja sportlikult aega veetma täna lõunase seisuga üle 70 inimese, kuid korraldajad ei kahtlegi, et päeva lõpuks on oma osalusest teada andnud juba sada inimest või enamgi.

Türi spordiklubide liidu spordispetsialist Liisa Gritšenko ütles, et tegid rattamatka nii, nagu tegime ka eelmiste matkade puhul. "Panime maastikule punktid, osalejad said kaardi, mille abil tuli orienteeruda valla kõrgeimatesse punktidesse. Aega selleks oli kolm päeva, reedest pühapäevani," rääkis ta.

Punkte oli Gritšenko sõnul 12, igas neis oli üks täht ja kokku tuli neist saada lause. "Kõikide punktide vahe oli kokku 35 kilomeetrit. Kuigi paljud sõitsid küll matkaraja läbi ühekorraga, siis punkte võis võtta ka mitme päeva jooksul," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles