Rahvusringhääling viib loodusnädalal kirevat linnuriiki avastama

Kuido Saarpuu
Copy
Linnud.
Linnud. Foto: unsplash.com

Mai on rahvusringhäälingus keskkonnakuu, mille avanädal on pühendatud lindudele. Sel nädalal alanud loodusnädal toob linnud tele- ja raadioeetrisse ning annab võimaluse avastada linnuriiki erinevate videolugude, intervjuude ja viktoriinide kaudu.

 

Aprillis kutsus ERR inimesi üles saatma fotosid ja videoid lindudest, millest nüüd on valminud muhedad lühiportreed. Lühisari tutvustab erinevaid Eestis leiduvaid linde ja teeb vaataja lähemalt tuttavaks näiteks tikutaja, kühmnokk-luige, käbliku, sookure, jäälinnu, kuldnoka, pöialpoisi jt. Lood jõuavad ETV, ETV2 ja ETV+ eetrisse ning lähemalt uudistamiseks ka erilehele err.ee/linnuriik.

Läbi nädala pakuvad avastamisrõõmu kõik ERRi tele- ja raadiokanalid, kus suleliste põnevat maailma avavad erisaated ning ajatud arhiivipärlid. Vikerraadio avas nädala “Ökoskoobi” saatega, mis võttis luubi alla inimeste poolt rajatud takistused ja ohud lindudele ning küsis, kuidas tagada lindudele ohutus ja samal ajal inimestele energiavarustus. Ka esmaspäevane “Osoon” on linnulainel ning viib Matsalu rahvusparki, kuhu kevadel ja sügisel kogunevad sajad tuhanded rändlinnud.

Raadiokanalites kõlab sel nädalal tavapärasest rohkem linnulaulu ja lindudest inspireeritud lugusid, neist viimastest plaanib Raadio 2 kokku panna ka edetabeli. Klassikaraadio toob laupäeval kell 10 kuulajateni hoopis erilise elamuse, Iiri metsades salvestatud linnulaulukontserdi “Koidukoor”.

Aprillis kutsus ERR inimesi üles saatma fotosid ja videoid lindudest, millest nüüd on valminud muhedad lühiportreed.

ERRi arhiivivaramust jõuavad kuulajateni taas mitmed värvikad looduslood. Vikerraadio lisab raadiokavasse valiku Veljo Runneli “Linnukooli“ parimatest paladest, seda pärast kell 11, 15 ja 20 uudiseid. Klassikaraadio laseb argipäeviti kell 14.45 kõlada Fred Jüssi lugudel sarjast "Looduse aabits".

Linnuriiki on avastama oodatud nii suured kui ka väikesed loodusesõbrad. Nii leiab Lasteekraan.ee lehelt nuputamiseks viktoriine ja mänge, näiteks saab juba praegu proovile panna end linnulaulu viktoriininis. Teadusportaal Novaator esitab samuti väljakutse linnuviktoriiniga, aga pakub kuulamiseks ka erinevaid podcaste.

Loodusnädalaga algava keskkonnakuu keskmes on ETV2 uhke filmiprogramm, mille raames jõuab ekraanile kaheksa haaravat dokumentaalfilmi.

Loodusnädala ülevaate leiab siit!

ERRile saadetud fotosid ja videoid ning põnevaid linnulugusid saab vaadata-kuulata erilehel siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles