EKSPERIMENT: kui põnev või nüristav on käia 30 päeva järjest samas rabas?

Silja Vilbu
Copy
Raba
Raba Foto: Silja Ratt

Koroonaviirusest tingitud eriolukord on paljud inimesed pannud olukorda, kus enamus aega möödub koduseinte vahel ning tavapärasele meelelahutusele tuleb leida muid alternatiive. Kuigi piiranguid hakatakse tasapisi leevendama, on reaalsus siiski see, et kinno, teatrisse või spaasse ei pääse veel niipea ning isegi kui pääseb, pole paljudel selliste lõbustuste jaoks enam raha.

Eriolukorra ajal on eestlased leidnud taas rohkem tee loodusesse. RMK matkarajad on ehk tihedamas kasutuses kui kunagi varem. Võimalik, et paljude jaoks on jalutuskäik metsas või rabas praegu üks väheseid võimalikke meelelahutusviise.

Kuigi RMK radu on Eestis sadu kilomeetreid ning muidu looduskauneid kohti samuti palju, ei pruugi palgakärpe või koondamise üle elanud inimesel olla raha, et kogu perega iga päev uude senikäimata rabasse või metsa sõita. Järva Teataja otsustas järgi proovida, kui põnev või igav on käia 30 päeva järjest samas rabas ning kas selline meelelahutus mõjub pigem nüristavalt või paneb kodukanti hoopis uue pilguga vaatama.

Eksperimendi kokkuvõtet saab lugeda 30 päeva pärast Järva Teataja paberlehest ja veebist. Igapäevaselt saab Järva Teataja rabaskäikudel silma peal hoida Järva Teataja Instagrami ja Facebooki story'sid jälgides.

Kui satud ka ise järgmise 30 päeva jooksul rabasse minema ning sellest sotsiaalmeediasse pildi või video postitad, märgi postituses ära @järvateataja ja kasuta teemaviidet #30päevarabas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles