Kontaktivaba turism saab selle suve uueks trendiks

Anne Põder
Copy
Kanuumatka saab teha kõiki kehtivaid eriolukorra reegleid järgides. Ka rabaresto külastuse ja hilisema majutusteenuse on Hindreku turismitalu korraldanud nii, et teenindajad ei puutuks klientidega otseselt kokku.
Kanuumatka saab teha kõiki kehtivaid eriolukorra reegleid järgides. Ka rabaresto külastuse ja hilisema majutusteenuse on Hindreku turismitalu korraldanud nii, et teenindajad ei puutuks klientidega otseselt kokku. Foto: Hindreku talu- ja peomaja/Facebook

Järvamaa arenduskeskus jälgis huviga eriolukorra ajal aprillis tarbijate käitumist, kes otsisid erinevaid võimalusi puhkuseks. Selgus, et eelistatud turismiliigiks on kujunemas aja eripärast tulenenud omaette olemine ehk kontaktivaba turism. 

Järvamaa arenduskeskuse turismiinfokonsultant Piret Sihver ütles, et eriolukord Eestis kestab veel nädala ja lennukitest maha jäänud vaikus on asendunud valju linnulaulu ja õitemerega, mis omakorda meelitab puhkajaid loodust nautima.

Ta tõdes, et kui arenduskeskus jälgis internetiportaali visitjarva.ee külastajate käitumist aprillis, siis nägid nad, et suurenenud on huvi loodusobjektide vastu ja otsitakse võimalusi looduses kontaktivabalt aega veeta. "See on ka mõistetav, sest nii nõudsid ja nõuavad veel mõnda aega eriolukorra reeglid," lausus ta. Enim otsitud olid portaalis matkarajad ja avastamata kaunid looduspaigad.

Seda arvestades on Järvamaa turismiinfovärav visitjarva.ee kogunud kontaktivabad puhkuse pakkumised kokku  ja nimetanud need kodulehel pealkirjaga  „Omaette olemiseks".

Sihver kiitis kohalikke turismiettevõtjaid, kes tulid muutunud olukorraga kiirelt kaasa ning kohandasid oma pakkumised just klientide soovidele vastavalt kontaktivabaks. "Nii näiteks tulid oma pakkumistega kohe välja Hindreku turismitalu, Toosikannu puhkekeskus, Matkapesa ja Maru puhkus," loetles ta.

Sihver ütles, et küllap lõpeb eriolukord peagi ja me kõik saame uuesti külastada muuseume ja kontserte, kuid näha on, et inimesed on hakanud siiski hindama fredjüssilikku molutamist metsarajal või aerutamist kaasaga kanuus. "Selles võtmes kontaktivaba turism turule tulnud, et sinna ka jääda," sõnas ta.

Sihver kutsus teisigi turismiettevõtteid selles suunas tegutsema. "Tore oleks kui kokkulepitult ja kontaktivabalt saaks Järvamaal rohkem teenuseid tarbida:  tellida piknikukorv kanuusse või räätsad raba serva. Pakkumistel pole ju piire ja nimekiri ei ole lukus, vaid see täieneb iga toreda pakkumisega," innustas ta.

Kel soov "Omaette olemiseks" teenuste seas koht leida, võtku aga julgelt Sihvriga ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles