Türi jooksumees ootab koju pääsemiseks abi

Järva Teataja
Copy
Olavi Allase teine Aafrika jooksulaager on kindlasti meeldejäävam kui esimene. Kolm nädalat treeninguid ja siis otsib ta võimalusi Eestisse naasta.
Olavi Allase teine Aafrika jooksulaager on kindlasti meeldejäävam kui esimene. Kolm nädalat treeninguid ja siis otsib ta võimalusi Eestisse naasta. Foto: Erakogu
  • Võimalus on naasta Inglismaa kaudu
  • Perele käivad lennukipiletite hinnad üle jõu

Märtsi alguses Keeniasse treeninglaagrisse siirdunud jooksumees Olavi Allase on nädalaid püüdnud erinevaid võimalusi kombineerides kodumaale naasta, seni aga tulutult. Nüüdseks on lennupiletite hinnad tõusnud sellistesse kõrgustesse, et jooksumehele ja tema perele käivad need üle jõu. Sestap palutakse türilaste ning teiste heade inimeste abi.
 

Juba laagri esimestel päevadel ütles Allase, et Eestisse tagasi tulek võib osutuda keeruliseks. Nii ongi läinud. Esialgu pidi ta koju lendama aprilli alguses, kuid et maailm on vahepeal sisuliselt lukku pandud, on ta sunnitud kohapeale jääma.

«25. märtsist peatati Keenias rahvusvaheline lennuliiklus. 6. aprillil pikendati seda 6. maini. Sisuliselt on mul võimatu siit praegu tagasi tulla,» selgitas Olavi Allase. «Osa riike teeb evakuatsioonilende, aga nendele saada on keeruline, sest eelistatakse oma riigi kodanikke ning vanemaid ja riskirühma kuuluvaid inimesi.»

Türi kogukonnaselts jagab sotsiaalmeedias postitust, milles palutakse kogukonna ja spordisõprade abi:

"Türilt pärit jooksumees Olavi Allase on vaja aidata kodumaale tagasi. Keenias jooksulaagris treeninguid teinud sportlane jäi seal nn koroonalõksu. Kohapealne tugi välismaalastele ei ole aidanud seni Keeniast liikuma saada. Lennupiletite hinnad on tõusnud kõrgustesse ja olukord paneb Olavi pere suure surve alla. Nüüd on võimalus Inglismaa kaudu hakata kodu poole liikuma. Selleks vajab pere aga lisatuge. Ema Eve Laur korraldab logistikat ja broneerib pileteid. Kel on võimalus peret aidata Olavi kojutoomisel, saate teha ülekande EE212200001104682860 EVE LAUR. Aitame kaasa, siis saame oma kandi mehele ka Paide-Türi rahvajooksul jälle kaasa elada. Kel võimalik toetada või seda postitust jagada, oleme ette tänulikud."

Kolm Eesti jooksjat Keenias: (vasakult) Enari Tõnström, Karl Mäe ja Olavi Allase. Ainukesel staadionil, kus mehed saavad treenida. See on ehitusjärgus staadion, kõik teised spordiobjektid on suletud. Ülejäänud treeningud tuleb teha vabas looduses.
Kolm Eesti jooksjat Keenias: (vasakult) Enari Tõnström, Karl Mäe ja Olavi Allase. Ainukesel staadionil, kus mehed saavad treenida. See on ehitusjärgus staadion, kõik teised spordiobjektid on suletud. Ülejäänud treeningud tuleb teha vabas looduses. Foto: Georg Tulver
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles