Jooksumees pääseb tänu toetajatele peatselt Keeniast tulema

Järva Teataja
Copy
Kolm Eesti jooksjat Keenias: (vasakult) Enari Tõnström, Karl Mäe ja Olavi Allase. Ainukesel staadionil, kus mehed saavad treenida. See on ehitusjärgus staadion, kõik teised spordiobjektid on suletud. Ülejäänud treeningud tuleb teha vabas looduses.
Kolm Eesti jooksjat Keenias: (vasakult) Enari Tõnström, Karl Mäe ja Olavi Allase. Ainukesel staadionil, kus mehed saavad treenida. See on ehitusjärgus staadion, kõik teised spordiobjektid on suletud. Ülejäänud treeningud tuleb teha vabas looduses. Foto: Georg Tulver

Sel nädalal jagas Türi kogukonnaselts üleskutset, milles paluti abi üleilmse koroonakriisi tõttu Keeniasse lõksu jäänud jooksumehe Olavi Allase koju aitamiseks. Neljapäeva õhtuks oli nii Allasel kui tema Eestis oleval perel hea teatada, et headus pole ilmast veel otsa saanud ning suur osa vajalikust summast on tänu headele annetajatele koos.

Türi kogukonnaselts annab teada: „Kallis kogukond ja head spordisõbrad üle Eesti. Türilt pärit jooksumehe Olavi Allase Keeniast kojuaitamise toetamiseks kutsusime teid kaasa aitama. Lennupilet Euroopasse on nüüd olemas (töösolev variant on pääseda Nairobist Londonisse - küsitakse 1600 eurot otsa eest). Transport riigi sees, edasiliikumine Inglismaalt ja muud takistused tuleb veel ületada. Perel on hea meel teatada, et vähemalt praegu on sellele teekonnale 31 toetaja kaasabil kate olemas (annetati 2200 eurot). Pere on väga-väga tänulik selle toe eest. Kohapeal on Olavil üsna raske oma majanduslikku olukorda ise parandada, kõige raskem ehk ongi olnud pigem abi paluda. Spordimehe enda pere on ka kogu võimaliku toega andnud endast parima ja teeb seda edaspidigi. Hetkel teatab pere soovist, et proovivad siit edasi ise hakkama saada.”

Märtsi alguses Keeniasse treeninglaagrisse siirdunud jooksumees Olavi Allase on nädalaid püüdnud erinevaid võimalusi kombineerides kodumaale naasta, seni aga tulutult.

Juba laagri esimestel päevadel ütles Allase Järva Teatajale, et Eestisse tagasi tulek võib osutuda keeruliseks. Nii läkski. Esialgu pidi ta koju lendama aprilli alguses, kuid et maailm on vahepeal sisuliselt lukku pandud, oli ta sunnitud kohapeale jääma.

«25. märtsist peatati Keenias rahvusvaheline lennuliiklus. 6. aprillil pikendati seda 6. maini. Sisuliselt on mul võimatu siit praegu tagasi tulla,» selgitas Olavi Allase aprilli lõpul Järva Teatajale. «Osa riike teeb evakuatsioonilende, aga nendele saada on keeruline, sest eelistatakse oma riigi kodanikke ning vanemaid ja riskirühma kuuluvaid inimesi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles