TTJA alustas kiire internetiühenduse rajamise teise etapi ettevalmistamist

Kuido Saarpuu
Copy
Ruuter. Pilt on illustratiivne.
Ruuter. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Vabariigi Valitsus otsustas aprillis eraldada lisaeelarves 15 miljonit eurot internetiühenduste arendamiseks. Selle raames toetatakse nii internetiühendustega liitumist kui ka uute liitumisvõimaluste rajamist.

 

Esimese sammuna kaardistatakse kiirete internetiühenduste kättesaadavuse hetkeolukord. Selleks kaasab TTJA sideettevõtted, et värskendada järgneva kuu jooksul kogu Eesti andmed olemasolevate internetiühenduste leviku kohta. Ühtlasi küsib TTJA sideettevõtete investeeringute plaane 2023. aastani.

„Aadressid, kus puudub täna kiire interneti püsiühendus ja kuhu sideettevõtted seda järgneva kolme aasta jooksul ise rajada ei plaani, moodustavad nn valge ala,“ selgitab TTJA sideosakonna juhataja Oliver Gailan. Nendesse piirkondadesse hakkab kiirete internetiühenduste rajamist toetama riik.

Sellise projekti läbiviimine nõuab head avaliku ja erasektori koostööd. Gailani sõnul on sellekohane positiivne kogemus TTJA-l olemas 2018. aastast, kui alustati lairibaühenduste rajamise esimese etapiga.

Esimese sammuna kaardistatakse kiirete internetiühenduste kättesaadavuse hetkeolukord.

Head ja kvaliteetsed internetiühendused on e-riigi oluline alus ning iga inimese igapäevatoiminguteks vajalik. Kriis on näidanud, et internetti vajame hädasti nii koduõppeks, tööks kui ka riigi teenuste kasutamiseks ja siin ei tohi areng peatuda, vaid see peab liikuma aina kiiremate ja kvaliteetsemate ühenduste suunas.

Lisainfo on kättesaadav siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles