Töösuhete koguarv vähenes ligi 4000 võrra

Kuido Saarpuu
Copy
Koondamine.
Koondamine. Foto: Sille Annuk

Statistikaameti tööturu kiirstatistika andmetel vähenes üleelmisel nädalal töösuhete koguarv ligi nelja tuhande võrra. Viiendiku kõigist lõppenud töösuhetest moodustasid koondamised.

 

Statistikaameti andmeteadur Kadri Rootalu sõnul on lepingute lõppemine ka varasemalt olnud iseloomulik nädalatele, millesse langeb kuu lõpp. „Koondamiste osakaal on kriisieelse ajaga võrreldes märgatavalt kasvanud. Aasta esimestel kuudel jäi koondamisega lõppenud töösuhete osakaal 5% lähedale. Kriisieelse ajaga võrreldes on vähem poolte kokkuleppel või töötaja soovil lõppenud töösuhteid,“ lisab Kadri Rootalu.

Eelneva nädalaga võrreldes vähenes töösuhete arv pea kõigil tegevusaladel. Võrreldes 2019. aastaga toimusid suurimad muutused majutuse ja toitlustuse, mäetööstuse ning kunsti, meelelahutuse ja vaba aja tegevusaladel. Eelmise aastaga võrreldes on töösuhete arvu osas veel plusspoolel tervishoid ja sotsiaalhoolekanne, samuti info ja side, finants- ja kindlustustegevus ning kutse-, teadus- ja tehnikaalane tegevus.

Statistikaamet alustas aprilli alguses erinevate valdkondade kiirstatistika avaldamisega, mis võivad viirusest tingitud eriolukorrast mõjutatud olla. Veebilehele on koondatud andmed tööturu näitajate, ettevõtete käibe ja tööjõukulude, inimeste liikumise, suremuse ning elektritarbimise kohta. Ettevõtete kiirstatistikat uuendatakse kord kuus; tööturu, surmade ja elektritarbimise andmeid kord nädalas ning liikuvusanalüüsi ülevaadet igapäevaselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles