Välismaised ilmaportaalid ennustavad: millal saabub kevadsoe?

Järva Teataja
Copy
Kevad
Kevad Foto: Meelis Meilbaum

Kevad on seni toonud vaid üksikuid sooje päevi ning viimastel päevadel on tulnud lausa lörtsiga leppida. Välismaised ilmaportaalid ennustavad, et lörtsiga on selleks korraks ühelpool, kuid väga sooje kevadilmu veel tulemas ei ole.

Norrakate ilmaportaal yr.no lähinädalateks just üleliia päikselist ilma ei luba. Eelolevaks nädalavahetuseks ennustatakse vihmasadu. Õhutemperatuur üle 10 kraadi ei kerki.

Järgmisel nädalal peaks ilm olema kuiv, kuid pigem pilvine. Päikest võib näha vaid nädala esimeses pooles.

Õhutemperatuuri tõusu norrakad lähiajal tulemas ei näe. Kõige soojem ilm peaks olema sel laupäeval, kui õhutemperatuur kerkib 10 kraadini. Seejärel püsib ta päevasel ajal enamasti 7 kraadi ringis.

Ilmaprognoos maiks
Ilmaprognoos maiks Foto: kuvatõmmis: yr.no

Venelased ennustavad portaalis gismeteo.ru märksa ilusamat ilma. Sarnaselt norrakatele lubavad nad selleks nädalavahetuseks vihma, lausa äikest. Pärast äikest kukub õhutemperatuur 10 kraadi pealt 7-le, kuid järgmine nädal peaks taas soojem tulema.

Päikest võib venelaste ennustuse järgi järgmisel nädalal näha lausa iga päev. Järgmisel laupäeval peaks tulema aga lausa suvine ilm: vihma ei luba ning õhutemperatuur peaks kerkima 18 soojakraadini. 

Paraku tuleb mai viimane nädal venelaste prognoosi järgi märksa nigelam: vihma sajab lausa iga päev ning päikest näeb harva. Õhutemperatuur püsib veidi üle 10 kraadi, kuid ei kerki üle 13 soojapügala.

Ilmaprognoos maiks
Ilmaprognoos maiks Foto: kuvatõmmis: gismeteo.ru

Eesti riigi ilmateenistus prognoosib, et õiekuu teine kümnepäev tuleb madalrõhkkondade ülemvõimu all sajusem, tuulisem ja jahedam, vaid üksikutel päevadel võib Lõuna-Eestisse ulatuda lühiajaliselt soojem õhumass, mis tõstab päevase õhutemperatuuri maksimumi 20 kraadi lähedale. Mai lõpuveerandil muutub ilm tasapisi kuivemaks ja soojemaks ning vastupidiselt venelastele ennustavad eestlased, et kuu lõpus võime osa saada soojalainest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles