Käru muuseum kogus emade pildid kokku

Anne Põder
Copy

Käru muuseumi korraldatud joonistusvõistlus teemal "Minu ema on kõige..." innustas kunstitarbeid haarama inimesi nii Eestist kui ka kaugemalt.

Käru muuseumi eestvedaja Aljona Suržikova selgitas, et konkurss kestis 30. aprillist 10. maini. Osalejad jaotusid nelja vanuserühma: kuni 7-aastased, 8 – 12-aastased, 13 – 18-aastased lapsed ja täiskasvanud. Kokku laekus 36 tööd. Eestist kolmkümmend, kaks Saksamaalt, kolm Prantsusmaalt ja üks Venemaalt.

Käru neiu Mirjam Hiisi töö sai Suržikova sõnul erilise vaimustuse osaliseks, sest tema ema portree oli nii äratuntavalt sarnane ema tegeliku välimusega.

Joonistusvõistluse võitjad

Kuni 7-aastased: Liise-Ly Sizask (Käru), Vassilissa Trofimova (Käru) ja Sarah Panasjuk (Tallinn).

8 - 12-aastased: Sofia Zurjari (Tallinn) ja Yana Winzlawski (Pariis).

13 - 18-aastased: Mirjam Hiis (Käru).

19-aastased ja vanemad: Alice Merela (Käru) ja Anastassia Tugova (Sankt-Peterburg).

Suržikova ütles, et võitjate õnnitlemine ja auhindade üleandmine toimus sel laupäeval Käru muuseumis. Auhinnad pani välja konkursi toetaja Grenardi juveelipoe juhataja Julia Shandra, kes tuli isiklikult auhindu üle andma.

Suržikova andis teada, et Käru muuseum hakkab nüüd töötama nädalavahetustel kell 12 – 16. Ta lisas, et enne külastamist peab end kirja panema telefonil 55693961 või maili teele karumuuseum@gmail.com, kuna riigis kehtib vahemaa hoidmise reegel ja seetõttu ei tohiks väiksesse külamuuseumi sattuda liiga palju inimesi korraga.

Eelmisel aastal oli Käru muuseum üks külastatavaim muuseum Järvamaal. Külastajaid käis üle 1500. Eriti rahvarohked olid muuseumiöö, jaanipäev, avatud talude päev ja teiste erinevate pühade ning üritustega seotud päevad, mille raames sai muuseumi tasuta külastada.

Vabatahtliku töö alusel teevad giiditööd aktiivsed kogukonna liikmed Liia Sizask, Eva Seera ja Riina Kalvet. Hea sõnaga meenutas muuseumi filimirežissöörist eestvedaja Suržikova eelmisel aastal lahkunud Ilme Sädet, kes panustas samuti palju muuseumi töösse.

Suržikova tunnustas laupäevasel üritusel ka vabatahtlikke tänukirja, Grenardi juveelide ja muuseumi meenega. "Tänu neile ja meie toredatele külastajatele elab ja annab tulemusi Käru muuseumi sõnum „Taasta ja loo head“," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles