Lasteaed avas õuehoiu

Anne Põder
Copy
Paide Sookure lasteaias on tänasest avatud õuehoid.
Paide Sookure lasteaias on tänasest avatud õuehoid. Foto: Dmitri Kotjuh

Tänasest töötab Paide Sookure lasteaias õuehoid, kuhu lapsevanemad saavad lapsi tuua ennelõunasel ajal.

Sookure lasteaia direktor Liia Koppel ütles, et kuna Sookure lasteaia maja peatselt algava remondi tõttu enam lahti ei tehta, kuid lapsed tahaksid siiski lasteaias käia, otsustasid nad välja pakkuda ka laste õues hoidmise teenuse. "Selgus, et osa lastevanemaid oleks sellest huvitatud. Esialgu on nimekirjas 16 last, kes on õues oleku ajaks jagatud kahte eraldi rühma," selgitas ta.

Õuehoius valvavad Koppeli sõnul laste järele lasteaia õpetajad ning tagavad mudilaste heaolu. "Majja me lapsi ei luba. Vajadusel vaid esimesele korrusele tualetti või siis rühmaruumidesse juhul, kui ilm täiesti ära pöörab. Aga mängida ja koos tegutseda rühmas ei saa," rääkis ta.

Väiksemate hoovihmade eest saavad lapsed õuealal olevate katusealuste alla varjuda. Koppel märkis, et kõikidele õuehoidu tulevate laste vanematele on selgitatud korda, mille kohaselt peab igal lapsel kaasas olema väike seljakott tagavara riiete ja joogipudeliga. "Süüa lapsed lasteaias ei saa ja joogipausidele majja ka ei minda," lausus ta.

Õuehoius saavad lapsed Koppeli ütlust mööda olla kell 9 - 12 ning sedasi 29. maini välja. See teenus sobib neile lastevanematele, kes on pikast kodusolemisest väsinud ja tahavad veidi aega omaette olemiseks või neile, kes käivad osalise tööajaga hommikupoolikuti tööl.

Koppel lisas, et Sookure lasteaia kolm rühma on avatud ka tavapärasel moel, kuid seda PAIde lasteaia Tallinna tänava majas. "Alates juunist oleme aga juba kuue rühmaga asenduspinnal," täpsustas ta.

Seega oodatakse kõiki mudilasi, kelle emad ja isad tööl käivad või kodus väiksemaid õdesid-vendi kasvatavad tagasi lasteaeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles