Paides tabati võimalikud kütusevargad

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Tähelepanelik Paide linna elanik nägi ööl vastu esmaspäeva kella 00.45 ajal Raudtee tänaval kahtlast tegevust. Nimelt jäi kodanikule silma sõiduauto Volkswagen Passat, mis veoautode vahele pargiti ning sealt välja tulnud kaks meest hakkasid veoautode ümber luusima.

Politseinikud tegid kindlaks, et tegemist oli Harjumaalt pärit meestega – 18aastase Kirilli ja 36aastase Alekseiga.
Meeste autost leiti nii voolikuid kui ka kanistreid. Üks kanistritest oli diiselkütust täis.

Lumel olnud jäljed viitasid, et käidud oli kahe veoauto juures. Kuna ühe masina kütusepaagi kork oli raudadega kinni, mindi kõrval seisnud Mercedes-Benz veoauto juurde, selle kütusepaaki oli oluliselt lihtsam lahti murda.
Kütusepaagi kork oli jõuga lahti väänatud. Ka paagis olnud filter oli ära lõhutud

Paide politseijaoskonna juhi Tõnu Kivise sõnul on Kirill ja Aleksei ülekuulamisel öelnud, et nad tulid Paidesse, et rekkajuhtidelt odavalt kütet osta. Kivise kinnitusel on samadel meestel ka enne politseiga kokkupuuteid olnud.
Kirilli ja Aleksei toimetati sündmuskohalt Paide politseijaoskonda ülekuulamisele. Uurimise käigus selgub, kas sõiduautost leitud diiselkütus on varastatud ning kas samad mehed murdsid selle kütusepaagi lahti või mitte. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles