Päästeamet läheb järk-järgult tavatööle üle

Kuido Saarpuu
Copy
Päästeameti kodunõustamine aitas Kadrina Rakvere tee 3 korteriühistu juhatuse liikmete Aleksei Osokini (vasakul) ja Raido Nageli kinnitusel tõsta elanike tuleohutusteadlikkust. Väärt auhind tulekustutite näol süvendab majaelanikes kindlustunnet veelgi.
Päästeameti kodunõustamine aitas Kadrina Rakvere tee 3 korteriühistu juhatuse liikmete Aleksei Osokini (vasakul) ja Raido Nageli kinnitusel tõsta elanike tuleohutusteadlikkust. Väärt auhind tulekustutite näol süvendab majaelanikes kindlustunnet veelgi. Foto: Vladislav Musakko

Seoses eriolukorra lõppemisega hakkab Päästeamet samm-sammult tavapärast tööd taastama. Päästeameti staabid on oma töö lõpetanud, samuti eriolukorra tööde juhid, kelleks olid regionaalsete päästekeskuste ning Saaremaa päästepiirkonna juht.

 

Esimesena taastuvad vähendatud mahus kodunõustamised ning jätkuvad ohutusjärelevalve kontrolli teenused.

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu kinnitas, et ühiskonna ohutuse tagamisel ei teinud Päästeamet kriisi vältel kordagi järeleandmisi. „Jätkasime meie tavapäraste tegevustega, et tagada ühiskonna ohutus ja turvalisus – pääste- ja demineerimistöödega, samuti ohutusjärelevalves ehitusvaldkonnale ohutusalase nõu andmise ja järelevalvega,“ sõnas Tammearu. „Lisaks aitasime kohalikke omavalitsusi, Kuressaare haiglat ning Terviseameti staapi kriisi lahendamisel ning toetasime riigiasutusi, kohalikke omavalitsusi ja muid abivajajaid logistikaga. Samuti tegid nii kutselised kui ka vabatahtlikud päästjad politsei toetamiseks üle 4500 COVID-patrulli ja kümned Päästeameti töötajad vastasid vabatahtlikena kriisiinfotelefoni 1247 kõnedele, sest koos oleme kriisi lahendamisel tugevamad,“ lisas Päästeameti peadirektor.

Eriolukorra kehtima hakates peatas Päästeamet ajutiselt kodunõustamised ja ohutusjärelevalve inspektorite vastuvõtud, samuti ekskursioonid päästehoonetesse ning muud säärased tegevused, mis toonuks kokku palju inimesi.

Esimesena taastuvad vähendatud mahus kodunõustamised ning jätkuvad ohutusjärelevalve kontrolli teenused.

Alates 18. maist jätkuvad ohutusjärelevalve kontrolli teenused ja vähendatud mahus kodunõustamised. Kodunõustamisi tehakse vaid seal, kus see on hädavajalik, ning kindlasti ei lähe päästjad riskirühma kuuluva inimese juurde. Kodunõustamisel jälgitakse kõiki hügieenireegleid ja distantsihoidmist, ühtlasi on inimesel alati õigus kodunõustamisest keelduda. Edasi liigub ka projekt „Kodud tuleohutuks“ – õigupoolest on ettevalmistavate töödega kogu aeg tegeletud, kuid nüüd saab minna edasi kodudes tehtavate tööde juurde.

Kemikaali- ja tuleohutusjärelevalve kontrollidega jätkatakse kus vaja, välja arvatud neis hoonetes, mis on viiruse leviku takistamiseks suletud.

Ohutusjärelevalve inspektorite vastuvõtud jätkuvad eelkõige eriolukorra ajal kasutatud elektrooniliste vastuvõttudega. Kui elektroonilisest vastuvõtust ei piisa, siis vajadusel võetakse kliente vastu ka kohapeal, järgides kõiki hügieenireegleid ja distantsihoidmist. Kõige kiiremini saab inspektoriga ühendust telefonitsi ja e-kirja teel. Ehituskontrolli inspektorid menetlevad edasi ehitisregistri kaudu laekunud ehitusprojekti- ja kasutusloataotluseid. Kasutusloa ülevaatuseid tehakse, kui sellega ei kaasne viiruse leviku riski suurendamist. Kui viiruse leviku riskid on maandatud, siis ühtegi vajalikku ülevaatust ehituskontrolli osas ära ei jäeta.

Väliskülalised võivad Päästeameti hoonetes viibida endiselt vaid hädavajadusel. See tähendab, et jätkuvalt on peatatud ekskursioonid Päästeameti hoonetes ning suletuks jääb esialgu ka Tuletõrjemuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles