Liikuvusanalüüs: järvakad on jätkuvalt ühed usinamad koduspüsijad

Järva Teataja
Copy
Mobiiltelefon. Pilt on illustreeriv
Mobiiltelefon. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Eriolukorra viimase nädala liikuvusandmete põhjal ilmneb, et inimesed on liikvele minemise osas ettevaatlikud. Statistikaameti liikumisanalüüs näitab, et järvakad on endiselt tublid koduspüsijad. 17. aprilli seisuga oli meie maakonnas paiksete mobiilide osakaal 56%. 

Statistikaameti liikuvusanalüüsi vaadates on näha, et 17. mai seisuga liiguti kõige rohkem ringi Harjumaal, Tartumaal ja Hiiumaal. Paiksete ja väheliikuvate mobiilide protsent oli Harjumaal 48, Tartumaal 46 ja Hiiumaal 47. Samas kui Järvamaal oli see protsent 56.

Kõige usinamalt püsitakse kodus Ida-Virumaal, kus paiksete ja väheliikuvate mobiilide protsent oli 17. mai seisuga 62. Ka Valgamaal ja Pärnumaal ollakse üsna väheliikuvad, sealne paiksete ja väheliikuvate mobiilide protsent oli vastavalt 59 ja 57.

Järvamaal püsivad kõige rohkem Türi valla ja Paide linna elanikud. Nende omavalitsuste elanike paiksete ja väheliikuvate mobiilide protsent oli 17. mai seisuga 57. Järva vallas oli vastav protsent 53. 

Foto: Statistikaameti liikuvusanalüüs

Eriolukord kuulutati välja neljapäeva, 12. märtsi hilisõhtul ja see kestis 67 päeva. Inimeste liikumise analüüs näitas, et eriolukorra esimesed päevad kulusid uue olukorraga harjumiseks ja elukorralduse muutmiseks. Otsusele järgnenud reede oli liikumises veel üsna tavapärane, nädalavahetusel liiguti aga juba vähem. Uuel nädalal jäid õpilased ja tudengid distantsõppele ja paljud inimesed kodukontorisse ning see mõjutas ka liikumise näitajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles