Paide noored peletavad igavust MOBO rajal

Anne Põder
Copy
Paide gümnaasiumi direktor Margo Sootla ja projekti algatanud õpilaste esindaja Kert Kendaru viimast Paide MOBO punkti maha märkimas ja rada avamas.
Paide gümnaasiumi direktor Margo Sootla ja projekti algatanud õpilaste esindaja Kert Kendaru viimast Paide MOBO punkti maha märkimas ja rada avamas. Foto: Paide gümnaasium

Eile avati Paide gümnaasiumi noorte loodud mobiiliorienteerumise ehk MOBO püsirada, mis kätkeb endas 31 põnevat punkti Paide linnas.

Noori juhendanud Karin Ruugla selgitas, et ettevõtmise teostuse taga olid noored, kes tahtsid eakaaslaste igavust peletada. "Teada on, et noortel on probleeme nutisõltuvuse ja vähesest liikumisest tulenev ülekaalulisusega, kuid lahendusi, mis paneks nutikalt ja liikuvalt aega veetma, ei pakuta," rääkis ta.

Nii haarasid noored Paide gümnaasiumi juba tänaseks lõpetanud õpilased ise ohjad ja tegid 31 punktist koosneva MOBO raja, mis pakub parajalt põnevust nii noortele kui täiskasvanutele ning on lõbusaks ajaviiteks ka peredele. "Liikuda võib MOBO rajal jalgsi, joostes, jalgrattal ja lapsevankrit lükates," täpsustas Ruugla. "Eelnev orienteerumisoskus pole vajalik."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles