Piiriületus on jätkuvalt piiratud ja karantiin kehtib valikuliselt

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Piirikontroll Valgas. Foto on illustratiivne.
Piirikontroll Valgas. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Valitsus täpsustas COVID-19 nakkuse leviku tõkestamiseks piiriületuse reegleid ja karantiinikohustust, mille kohaselt tohivad haigustunnusteta Eesti inimesed reisida Soome või Läti ja Leedu vahel juhul kui nad reisimise ajaks ei ole kahe nädala jooksul viibinud muus riigis.

"Viirus ei ole kuhugi kadunud ning enda ja oma lähedaste tervise huvides tuleks asjatut ringireisimist vältida," ütles siseminister Mart Helme. "Piirikontroll Eesti sadamates ja lennujaamades jätkub ning selle käigus tuvastatakse nii piiriületaja isik kui tema reisi eesmärk," lisas Helme. Kuigi eriolukorras taaskehtestatud piirikontroll Eesti ja Läti riigipiiril lõpetati 15. maist, jätkab politsei- ja piirivalveamet Lätist saabujate riskipõhist kontrolli seni kuni vaja.

"Eesti kodanikud, elanikud ja nende pereliikmed saavad jätkuvalt Eestisse siseneda olenemata sellest, millisest maailma riigist tullakse," kinnitas siseminister Helme. "Kuid 14-päevase karantiini nõuded erinevad vastavalt sellele, kust saabuti," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles