Facebookis ostelnud järvalanna jäi ilma 300 eurost

Järva Teataja
Copy
Interneti teel oste tehes tuleb olla eriti ettevaatlik.
Interneti teel oste tehes tuleb olla eriti ettevaatlik. Foto: Mihkel Maripuu

Järva vallas elav naine langes kelmuse ohvriks, kui tasus veel kättesaamata kauba eest sadu eurosid, ent kaupa kunagi kätte ei saanudki.

25. mail alustati kriminaalmenetlust selles, et selle aasta veebruaris soovis Järva vallas elav 39-aastane naine soetada sotsiaalmeedias müügiks pakutud sülearvutit ja tegi selle eest pangaülekande arvutit müünud isiku välismaisele arvelduskontole. Naine ei ole tänaseni saanud kaupa, ka ei ole talle tagastatud raha. Teoga tekitati kahju ligi 300 eurot.

Netiostlemisel ole ettevaatlik

Interneti teel oste tehes tuleb olla eriti ettevaatlik. Tarbijakaitse ja tehnilise järelvalve ameti kodulehel on avaldatud n-ö must nimekiri, kuhu kantakse e-poed, kes ei ole täitnud seadusest tulenevaid nõudeid. 

Kauplejaid, kes on toime pannud korrarikkumise või ei ole täitnud tarbijavaidluste komisjoni otsust, hoitakse nimekirjas aasta aega pärast nimekirja lisamist. Kaupleja kustutatakse nimekirjast, kui kaupleja on nimekirja kandmise aluseks olnud korrarikkumise kõrvaldanud või tarbijavaidluste komisjoni otsuse täitnud ning sellest ametit teavitanud.

Veel manitseb tarbijakaitse ja tehnilise järelvalve amet oma kodulehel klienti sajaprotsendilise ettemaksu korral kaaluma, kas ettemaks on kooskõlas kauba ootamisajaga. Kui kaupa tuleb väga kaua oodata ja müüja ei tundu täiesti usaldusväärne, tasub otsida alternatiive.

Samuti toonitatakse, et kui osta eraisikult kaupa või teenust, siis ei kehti sellele seadusest tulenev kaitse ega laiene tarbijate õigused ning probleemide korral ei saa ka pöörduda tarbijakaitseameti poole.

Loe e-ostlemise kohta pikemalt tarbijakaitse ja tehnilise järelvalve ameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles