Kanepist loobuda soovijad saavad nüüd abi ka veebinõustamisena üle Eesti

Järva Teataja
Copy
Tallinn. 03.02.2020. 
Kanep, narkootikum. Kanepi illegaalne müük.

Cannabis. Drug addict buying narcotics and paying.
Foto: Remo Tõnismäe/Postimees
Tallinn. 03.02.2020. Kanep, narkootikum. Kanepi illegaalne müük. Cannabis. Drug addict buying narcotics and paying. Foto: Remo Tõnismäe/Postimees Foto: Remo Tõnismäe

Neile, kes tunnevad, et kanepitarvitamine mõjutab nende igapäevaelu, pakub tuge Tervise Arengu Instituudi algatatud ja MTÜ Peaasjad Nõustamine ellu viidav programm “Valik”. „Valik“ on nüüdseks näost näkku nõustamisest laienenud üle Eesti, toimudes ka veebinõustamistena.

 

Eriolukord on lõppenud, kuid keegi ei oska praegu veel hinnata selle lühi- ega pikaajalist mõju vaimsele tervisele. Pingelise olukorraga toimetulemiseks kasutavad inimesed erinevaid meetodeid ja üks neist võib olla kanepi tarvitamine. Programmi võib pöörduda kõikide kanepi tarvitamisest tingitud muredega, olgu selleks keeruliseks muutunud suhted lähedastega, keskendumisvõime vähenemine, raskused uinumisel või kanepi ostuks kuluva raha summa suurenemine.

„Meie eesmärk on motiveerida kanepit tarvitavatel inimestel leida üles põhjused, mis kanepi tarvitamiseni on viinud ning läbi nõustamise suunata neid kanepitarvitamist vähendama või lõpetama. Kui varem oli programm kättesaadav vaid Tallinnas ja toimus füüsiliste kohtumistena, siis eriolukord tingis kohtumisi läbi viima veebinõustamise vormis. See aga andis võimaluse teenus üle-eestiliseks laiendada,“ ütles Kadri Pahla MTÜ-st Peaasjad Nõustamine.

Programmis saavad osaleda nii eesti kui ka vene keelt kõnelevad inimesed alates 17. eluaastast. Nõustamine koosneb ühest kuni kuuest nõustamisseansist ning see on kliendile täiesti tasuta.

Eriolukord on lõppenud, kuid keegi ei oska praegu veel hinnata selle lühi- ega pikaajalist mõju vaimsele tervisele. Pingelise olukorraga toimetulemiseks kasutavad inimesed erinevaid meetodeid ja üks neist võib olla kanepi tarvitamine.

Nõustajateks on MTÜ Peaasjad Nõustamine pikaajalise kogemusega professionaalid, kellel on Eestis ainulaadne kogemus toetamaks inimesi, kes soovivad kanepi tarvitamist vähendada või lõpetada, kuid vajavad selleks tuge.

Programmi „Valik“ algatasid Tervise Arengu Instituut, Justiitsministeerium, Politsei- ja Piirivalveamet ja seda rahastab TAI. "Valik" kutsuti ellu, et pakkuda karistuse asemel abi saamise võimalust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles