Enam kui pooled Eesti tarbijad tunnevad end toiduohutuse suhtes kindlalt

Tervislik toit, mis aitab langetada ka stressitaset.

FOTO: Shutterstock

Ühiskonna arengu ja üleilmastumisega on kaasnenud ettevõtete spetsialiseerumine, toidutootjate kontsentreerumine ning tarneahelate muutumine piiriülesteks. Kuna tarbija kokkupuude toidu tootmise ja valmistamisega pigem väheneb, siis muutub toidu tarneahela toimimine ja toiduohutuse tagamine järjest olulisemaks. 

Toidu esmatootmise, valmistamise ja kaubanduse süsteemi toimimise eelduseks on saanud tarbija usaldus ja kindlustunne selle suhtes, kirjutavad Eesti Maaülikooli teadlased Jüri Lillemets, Katrin Laikoja, Mati Roasto ja Ants-Hannes Viira.

Tarbija toiduohutuse kindlustundest rääkides mõeldakse tarbija usku, et toidu tarbimine ei põhjusta negatiivseid tervisemõjusid. Kindlustunne toiduohutuse suhtes on oluline kõikidele toidu tootmise, töötlemise ja tarbimise süsteemi osalistele – ettevõtetele, riigile ja ka tarbijatele.

Loe täpsemalt maablogist!

Tagasi üles