Mäo tankla juurest leiti kilekottidest lambatallede laibad

Anne Põder
Copy
Kilekotid lambatallede elutute kehadega olid poetatud Mäosse Premium tankla lähedusse.
Kilekotid lambatallede elutute kehadega olid poetatud Mäosse Premium tankla lähedusse. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Täna keskpäeval pöördus tähelepanelik mööduja Eesti metsloomaühingu poole palvega tulla kontrollima Mäo Premiumi tankla juures vedelevaid kilekotte.

Kõnele vastanud Järvamaa piirkonnajuht Virge Võsujalg ütles, et helistaja kahtlustas, et kottides võib olla midagi muud kui lihtsalt prügi. "Eks ta pidas silmas mõnda kodu- või lemmiklooma," täpsustas ta.

Võsujalg palus helistajal igaks juhuks vaadata, mis kottides on. "Sain telefonitorusse õõvastava vastuse, et lambatallede laibad," lausus ta.

Kilekottidesse oli topitud lambatallede laibad.
Kilekottidesse oli topitud lambatallede laibad. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Võsujala hinnangul olid poekilekottidesse topitud vastsündinud lambatalled. "Seda, kas talled olid surnult sündinud või tapetud kohe sünni järgselt või elusast peast kotti topitud, selgitab ametkondade juurdlus," ütles ta.

Igal juhul andis metsloomühing teavitajale edasised juhised ning teadaolevalt on sündmuskohal nii Veterinaar- ja toiduameti esindajad kui ka politsei.

Võsujala hinnangul on igal juhul tegu õõvastava teoga. "Isegi kui tegu oli loodusliku valikuga, tuleb loomade laibad hävitada loomsete jäätmete käitlemise tehases, mitte toppida need kilekotti ja poetada kuhugi kõrvalisse kohta," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles