Suvi tuleb Paide keskväljakul harjumatult vaikne

Urmas Glase
Copy
Ruumieksperimendi eestvedaja Maiko Kesküla meelest on Paide keskväljaku suvise ümberkujunduse ärajätmine kaotus, sest suvel sünnib linnas niigi vähe ja ruumikieksperiment hoiaks linnasüdamel elu sees.
Ruumieksperimendi eestvedaja Maiko Kesküla meelest on Paide keskväljaku suvise ümberkujunduse ärajätmine kaotus, sest suvel sünnib linnas niigi vähe ja ruumikieksperiment hoiaks linnasüdamel elu sees. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linnapea Priit Värk ütles, et linnavalitsus langetab lõpliku otsuse esmaspäeval, kuid praegu kipub kaalukauss vajuma sinnapoole, et keskväljaku ruumieksperimendil tuleb tänavu vaheaasta.

Ruumieksperimendi eestvedaja Maiko Kesküla loodab, et enamik linlasi mõistab, et see on kaotus. «Eriti kurb on noorte pärast, kes olid suviti keskväljakul aktiivseimad ajaveetjad. Nüüd hakkavad nad lihtsalt kooskäimiskohta ja tegevust otsima kuskilt mujalt,» lausus ta. «Linnasüda on suhteliselt elaniketa, seetõttu häiris keskväljakul õhtusel ajal tehtav inimesi vähem.»

Maiko Kesküla selgitusel on nii keskväljakule rajatud atraktsioonid kui ka üritused kolme aastaga iga kord aina huvitavamaks, mitmekesisemaks ja paremaks läinud ning meeskond ei taha teha lahjemat versiooni, mida eriolukorra lõppedes kehtima jäänud piirangud eeldavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles