Kindel: Paide keskväljaku ruumieksperimenti tänavu ei tule

Kuido Saarpuu
Copy
Ruumieksperimendi eestvedaja Maiko Kesküla meelest on Paide keskväljaku suvise ümberkujunduse ärajätmine kaotus, sest suvel sünnib linnas niigi vähe ja ruumikieksperiment hoiaks linnasüdamel elu sees.
Ruumieksperimendi eestvedaja Maiko Kesküla meelest on Paide keskväljaku suvise ümberkujunduse ärajätmine kaotus, sest suvel sünnib linnas niigi vähe ja ruumikieksperiment hoiaks linnasüdamel elu sees. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linnavalitsus otsustas tänasel istungil, et ruumieksperiment jäetakse ära seoses COVID-19 viirusega, et vältida kogunemist ja võimalikku viiruse levikut.

Linnavalitsus ja MTÜ Uus Ruum liikmed arutlesid mitme nädala vältel, kas ja kuidas 2020. aasta suvel keskväljaku ruumieksperimenti korraldada. Otsustavateks teguriteks osutusid koroonoviiruse levik, rahvatervis ja sellest tingitud piirangud. Põhifookus pandi siiski rahvatervisele, sest 2+2 reegli jälgimine ja kontrollimine on ruumieksperimendi toimumise korral raskendatud ning see piiraks ka kultuuriprogrammi teostamist.

Seevastu toimub ruumieksperiment kindlasti aastal 2021 ja ettevalmistustega alustatakse juba sel suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles