Liikumissari lõppes auhindade loosimisega

Anne Põder
Copy
Paide spordikeskuse juhatuse liige Erich Petrovits tänas toetajaid, kes aitasid katta liikumissarja auhinnaluda.
Paide spordikeskuse juhatuse liige Erich Petrovits tänas toetajaid, kes aitasid katta liikumissarja auhinnaluda. Foto: Anne Põder

Mullu septembris alguse saanud Paide liikumissari "Sport südames" sai märtsi keskel ootamatu lõpu, eriolukorra tõttu jäi korraldamata seitse etappi. Nüüd tegi Paide spordikeskus sarjast kokkuvõtteid ja loosis osalejatele 40 auhinda.

Liikumissarja korraldanud Paide spordikeskuse juhatuse liige Erich Petrovits ütles, et 31-st kavandatud etapis toimus 24. "Ürituse põhimõte oli lihtne ja kõigile arusaadav. Igal esmaspäeval tuli kokkulepitud ajal tulla spordikeskusesse, panna nimi kirja, kõndida ette antud kohani, kus ootas ees vahemaa läbimist kontrolliv spordikeskuse töötaja ja seejärel suunduda meelepärases suunas tagasi," lausus ta.

Sellisel moel liikumist pidas hooaja jooksul toredaks 84 inimest. "Lootsime täis saada küll sada kõndijat ja jooksjat, kuid paraku jäi see eesmärk sel aastal saavutamata," rääkis Petrovits ning lisas,et liikujaid oli lisaks Paidele ka Türilt ning paar naist läbisid vahemaid ka jalgrattal.

Keskmine liikumiseks valitud vahemaa pikkus oli Petrovits sõnul 1,5 - 2 kilomeetrit. "Kui arvestada, et inimesed tulid spordikeskusesse jala ja läksid hiljem ka koju, siis liikusid nad tegelikult nendel õhtutel kindlasti rohkemgi," selgitas ta.

Liikumissarja soosis Petrovits hinnangul ka ilm. "Vihma said osalejad vaid mõnel korral ning lume ja jääga ei tulnud kellelgi võidelda," märkis ta.

Küllap aitas seegi seik kaasa asjaolule, et kõigul 24 etapil osales koguni 13 inimest. Nende vahel loosis fortuunaks olnud Paide linnapea Priit Värk välja kaks ürituse peaauhinda, mille olid välja pannud naabermaakonna Lääne-Virumaa ettevõtted.

Liikumissarjas osalejate vahel läks loosimisse 40 auhinda.
Liikumissarjas osalejate vahel läks loosimisse 40 auhinda. Foto: Anne Põder

Petrovitsil oli rõõm teatada, et Aqva Spasse saab nüüd perega minna Mia Kotkas ja Vihula mõisa õhtusöögile Riho Kapp.

Nelja-aastase Mia ema Signe Kotkas ütles, et nad osalesid liikumissarjas kogu perega ehk siis neljakesi. "Ly oli sarja alustades üheksane ja sai jaanuaris kümneseks, Mia sai just täna viieseks," täpsustas ta.

Laste vanust arvestades, olid Kotka hinnangul kõnnimaade pikkused täpselt parajad. "Kõige pikem oli meie jaoks Sillaotsa bussipetausesse ja tagasi kõndimine. Siis mõtlesin küll, et kuidas Mia sellega hakkama saab, kuid vahepeal võttis isa ta sülle ja saime siiski kenasti käidud," rääkis ta.

Ülejäänud sihtkohad perekonnale raskusi ei valmistanud. Signe Kotkas ütles, et kõik kohad olid Paides teada-tuntud ning erilsi üllatusi nende leidmisega polnud.

Põhjus, miks perekond liikumissarjas nii innukalt kaasa lõi, oli Kotka sõnul soov motiveerida ennast ja lapsi liikuma. "Esmaspäeva õhtud sobisid meie perele ideaalselt. See sattus olema täpselt lastele trennivaba päev. Ootasime isa töölt ära ja nii tegimegi kindla eesmärgiga kaasa kõik toimunud etapid," lausus ta.

Kotkas avaldas lootust, et sellises formaadis liikumissari tuleks ka järgmisel hooajal. "Meile igal juhul meeldis väga ja nägin, et see tõi liikuma ka paljusid teisi linlasi," kiitis ta.

Paide linnapea Priit Värk oli auhindade loosimisel fortuunaks.
Paide linnapea Priit Värk oli auhindade loosimisel fortuunaks. Foto: Anne Põder

Paide linnapea Priit Värk tõdes, et tal on hea meel selle üle, et Paides on liikumine au sees. "Eks seda näitas ka hiljutine tunnustus Paidele kui ühele liikumissõbralikumale linnale Euroopas," märkis ta.

Erich Petrovits lisas, et kui sügisest kevadeni liikusid inimesed jalgsi või joostes, siis nüüd saab kolmapäeviti Paide rattapoe eestvedamisel Paides liikuda jalgratastel. "Sõltuvalt sellest, mis olukord sügiseks riigis on, mõtleme kindlasti selleks ajaks välja mõne uue ja erinevatele sihtgruppidele sobiva liikumisürituse," lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles