Järvamaal on jõude üle tuhande inimese

Järva Teataja
Copy
Töötukassa avas internetikeskkonna, kus tööandjad saavad panna üles oma ajutised tööpakkumised ja tööd vajavad inimesed saavad kiiresti tööandjatega ühendust võtta ning tööd saada.
Töötukassa avas internetikeskkonna, kus tööandjad saavad panna üles oma ajutised tööpakkumised ja tööd vajavad inimesed saavad kiiresti tööandjatega ühendust võtta ning tööd saada. Foto: Sille Annuk

Mai lõpus oli töötuna registreeritud 50 376 inimest, mis moodustab 16aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 7,8 protsenti. Võrreldes aastataguse ajaga on registreeritud töötute arv kasvanud 1,7 korda, aasta tagasi oli mai lõpus töötuna arvel 30 113 inimest.

Aprilliga võrreldes kasvas registreeritud töötute arv mais neli protsenti. Uusi töötuid registreeriti kuu aja jooksul  7679 ehk 1,5 korda enam kui aasta varem. Töötukassa abiga asus mais tööle või alustas ettevõtlust 4992 inimest, sealhulgas 834 vähenenud töövõimega inimest.

Registreeritud töötuse määr oli mai lõpus kõrgeim Ida-Virumaal (13,1%) ja madalaim Hiiumaal (4,6%). Vähenenud töövõimega töötuid oli mai lõpus 12 032 ehk ligi veerand registreeritud töötutest, võrreldes aastatagusega on vähenenud töövõimega töötute osa märgatavalt vähenenud, aasta tagasi  oli vähenenud töövõimega ligi kolmandik töötutest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles